Greenfashionqueen
Image default
Cadeau

Alwetend wezen kan elke Rubik’s Cube in 20 bewegingen oplossen

Wetenschappers hebben de cijfers doorgenomen en vastgesteld dat het niet uitmaakt hoe je een Rubik’s Cube vermengt, als je het goed doet, je de puzzel theoretisch in 20 zetten of minder kunt oplossen. Door het goed te doen, bedoelen we het te doen als een supercomputer: onderzoekers gebruikten de extra rekenkracht van Google om de startposities van de Cube te doorbreken. Zelfs gezien de verwerkingskracht van Google, kon het team – waaronder een wiskundige, een Google-ingenieur, een wiskundeleraar en een programmeur – het probleem niet oplossen met alleen brute kracht. Ze moesten alle uitgangsposities innemen en ze verdelen in beter beheersbare brokken, 2,2 miljard kleinere groepen die ‘korsetten’ worden genoemd, die de computers van Google tegelijkertijd konden oplossen.

“De belangrijkste doorbraak was het vinden van een manier om zo veel posities in één keer en in zo’n snel tempo op te lossen”, zegt Tomas Rokicki, een programmeur uit Palo Alto, Californië, die 15 jaar heeft gezocht naar het minimum aantal zetten. gegarandeerd elke configuratie van de Rubiks kubus op te lossen.

De deelproblemen waren klein genoeg om in het geheugen van een moderne pc te passen. Maar het zou een Intel vier-core, 2,8-GHz Nehalem-chipgebaseerde desktopcomputer 1,1 miljard seconden, of ongeveer 35 jaar, kosten om de berekening uit te voeren. Dus het team wendde zich tot de indrukwekkende rekenkracht die Google heeft om het probleem op te lossen. (Google onthult niet precies wat voor soort computerbronnen het aan de groep heeft aangeboden.) 

Wiskundigen hebben sinds de creatie van de Kubus in 1974 door de Hongaar Erno Rubik langzaam het veronderstelde minimum aantal zetten verminderd om de kubus op te lossen vanuit elke startpositie, het zogenaamde “Godsgetal”. Velen geloofden al enige tijd dat 20 het antwoord was, maar niemand had de startposities doorlopen om het te bewijzen.

Davidson zei dat dit “pure religie” was, aangezien niemand erin was geslaagd zich een weg te banen door alle configuraties. “We hoopten tijdens onze tests stiekem dat er een zou zijn waarvoor 21 vereist was,” zei hij.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be