Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Animatie video en explanimation: kom tot de kern in anderhalve minuut

Animatie video en explanimation: kom tot de kern in anderhalve minuut

Een explanimation (uitleganimatie) of andere animatie video is een kort filmpje dat in maximaal anderhalve minuut jouw boodschap overbrengt. Door het goed op elkaar afstemmen van stem, inhoud en afbeeldingen bereik je een veel beter resultaat dan door een simpele audioclip of tekst. Door de korte speeltijd moet je jezelf echt tot de kern richten. Maar hoe doe je dat? Donker Media, specialist in animatie video’s legt het uit.

Wat levert het me op?

Als je echt wilt weten wat de kern van je product of bedrijf is, hoef je maar één vraag te stellen: “Wat levert het op?” Denk niet aan marktaandeel of omzetcijfers, want deze vraag stel je vanuit het perspectief van je klant. Wat levert het hém of haar op? De bakker levert een smakelijk ontbijt, een bank geeft het rendement op spaargeld en een busmaatschappij (hopelijk) comfortabel vervoer van A naar B. Wat levert jouw bedrijf de klant op? Dat voordeel moet de basis zijn van je animatie video.

Snoeien en snijden

Als je op bovenstaande vraag een antwoord hebt geformuleerd en opgeschreven, lees het dan nog een paar keer terug. Is dit écht een concreet antwoord? Of zit er nog jargon en wolligheid in? Levert je bedrijf je klanten meerdere dingen op? Dan heb je de kern misschien nog steeds niet helemaal te pakken.

Praat eens met mensen

Als je je kernboodschap helder hebt, praat dan eens met mensen. Liefst mensen die niets van je business weten. Als zij het begrijpen, heb je een kernboodschap die in je animatie video of explanimation kan worden verwerkt.

Lastig?

Als je het lastig vindt om je kernboodschap helder te verwoorden, weet dan dat je daarin niet de enige bent. Bij onze animatiestudio in Eindhoven spreken we regelmatig met gedreven en gepassioneerde ondernemers die hiermee worstelen. Gelukkig hebben we jaren ervaring opgebouwd in het maken van animatievideo’s. We weten daardoor welke vragen we moeten stellen en hoe we moeten doorvragen. Geïnteresseerd in een animatie video, maar nog onzeker over je kernboodschap? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Dit kan per mail, of telefonisch: 040-744 02 52.

Gerelateerde artikelen

Je eigen webshop beginnen, maak je dromen waar!

Op zoek naar een ICT bedrijf in Veenendaal?

Kerst gala’s en feestjes