Greenfashionqueen
Image default
Bedrijven

Aslast berekenen: doet u het regelmatig?

MD Techniek is een technisch handelsbedrijf dat weegsystemen verkoopt, levert en onderhoudt. Als vrachtwagenchauffeur is het bijzonder belangrijk om bij iedere nieuwe lading uw aslast te berekenen. Nog te vaak wordt dit niet gedaan, en wordt er met te zware ladingen rond gereden. Misschien merkt u er niet zoveel van, behalve dat het voertuig minder snel optrekt, maar toch zijn er heel wat gevaren aan verbonden. Een wagen die te zwaar geladen is, zal dichter tegen de grond hangen. Hierdoor kan de wagen botsen met bijvoorbeeld verkeersdrempels, of andere obstakels die op de weg verspreid liggen. Hierdoor ontstaat er niet alleen schade aan uw voertuig, maar mogelijks ook aan de verkeersinfrastructuur. In beide gevallen zal het kostenplaatje voor de herstellingen hoog oplopen. Net om die reden is het bijzonder handig om te werken met een weegsysteem van bovengenoemde firma MD Techniek.

Speel op veilig

Naast materiële schade, kunnen er onrechtstreeks ook lichamelijke kwetsuren voortkomen uit een te zware aslast. Wanneer uzelf of uw werkgever ervoor kiest om de aslast niet of onvoldoende te berekenen, kan de as doorbuigen of zelfs breken onder het gewicht. Wanneer dit gebeurt tijdens het rijden, kan de vrachtwagen gaan slingeren, met een ongeval tot gevolg. Op die manier brengt u niet alleen uzelf, maar ook uw omgeving in gevaar. Dankzij het weegsysteem van MD Techniek, heeft u de mogelijkheid om de aslast van uw voertuig vòòr vertrek snel te berekenen. De machine kan zo worden afgesteld dat ze precies weet hoeveel uw aslast mag bedragen. U bent er nauwelijks enkele minuten aan kwijt, en bent verzekerd dat u veiliger de weg op gaat.

Kies voor een systeem op maat en verlies geen onnodige tijd

Naast standaardsystemen van onder meer HAENNI en MSI, produceren ze ook weegsystemen op maat. Deze systemen worden specifiek gebouwd voor uw voertuig. Het grote voordeel is dat de instellingen perfect afgestemd zijn op het type vrachtwagen waarmee u rijdt, waardoor u nog eenvoudiger én sneller de aslast kunt berekenen. Neem een kijkje op hun website en ontdek de verschillende mogelijkheden.

https://mdtechniek.nl/