Greenfashionqueen
Image default
Zakelijke dienstverlening

BIM-modelleren: de diverse afmetingen die worden toegepast

Een veel voorkomende misvatting rond BIM-modelleren heeft te maken met de afmetingen ervan. De dimensies zijn anders dan de zogenaamde volwassenheidsniveaus van BIM. Tijdens het BIM-modelleren wordt gebruik gemaakt van dimensies. Deze dimensies zijn onlosmakelijk verbonden met het type data dat via het proces beschikbaar kan komen.

De diverse dimensies bij het BIM-modelleren

In de wereld van BIM-modelleren wordt gebruik gemaakt van diverse dimensies. Op de eerste plaats kennen we de 3D-dimensie, welke verwijst naar de 3D-gegenereerde tekeningen. Opvolgend is er de 4D-dimensie, deze is aan timemanagement gekoppeld. Bij de 5D-dimensie gaat het om gegevens die te maken hebben met de kosten van het project. Tot slot is er de 6D-dimensie. Dit is een dimensie gewijd aan het levenscyclusbeheer van een gebouw.

Verschillende soorten software voor BIM-modelleren

Voor BIM-modelleren zijn verschillende soorten software beschikbaar. Het is altijd belangrijk om een ervaren partij in te schakelen voor het BIM-modelleren. U kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij MAX BIM Solutions, een onderneming die gebruik maakt van Revit. Dit programma, dat afkomstig is van Autodesk, is een perfecte oplossing voor het maken van gedetailleerde tekeningen die gebaseerd zijn op parametrische modellen. Het BIM softwareprogramma draait op Microsoft Windows.

Uw bouwproces van A tot Z efficiënter

BIM is dé oplossing om bouwprocessen en –projecten van begin tot einde efficiënter te laten verlopen. Dit betekent onder meer dat problemen effectief kunnen worden voorkomen, dat planningen goed kunnen worden gevolgd en dat samenwerkingen beter en nauwkeuriger verlopen. Een professional in BIM-modelleren helpt u om het bouwproces op een zo efficiënt mogelijke wijze te laten verlopen. Het bedrijf MAX BIM Solutions staat graag voor u klaar. U kunt altijd eerst contact opnemen voor verdere informatie of een projectgericht advies. Uiteraard kunt u bij deze specialist ook altijd eerst een vrijblijvende offerte laten opstellen. Op deze manier weet u exact waar u aan toe bent.

https://max-bimsolutions.com/