Greenfashionqueen
Image default
Dienstverlening

De injector vervangen van een dieselauto: wat houdt dit precies in?

Rijdt u een behoorlijk aantal kilometers per jaar, dan is het verstandig om in plaats van voor een auto die op benzine rijdt, voor een dieselauto te kiezen. Diesel is een goedkopere brandstof en u veroorzaakt er ook nog eens minder CO2-uitstoot mee. Echter kan het onderhoud van een dergelijke wagen ook wat complexer zijn. Zo dient u de roetfilters en de turbo regelmatig te laten controleren en dient u soms de dieselpomp en de injector te vervangen.

Hoe werken injectoren?

Injectoren behoren niet tot de meest tot de verbeelding sprekende onderdelen van een dieselauto, maar vervullen wel degelijk een belangrijke functie. Ze zijn er namelijk voor om de brandstof op het juiste moment in te spuiten. Injectoren worden elektromagnetisch bediend. Wanneer de lucht in de motorcilinder wordt aangezogen en samengeperst en de temperatuur stijgt, spuit de injector de correcte dosis brandstof in. Door de hoge temperatuur in de motorcilinder wordt deze verbrand.

Uw injectoren door een professional laten testen

Wanneer de kilometerstand van een benzineauto en een dieselauto hetzelfde is, dan zullen de twee auto’s vergelijkbare onderhoudskosten met zich meebrengen. Dit verandert echter aanzienlijk wanneer er zich een gebrek aan het dieselsysteem voordoet. Onderhoud en reparaties laat u dan ook uitvoeren door een specialist op dit gebied, zoals Bosmans Diesel Service. De injectoren van uw auto kunnen op een speciale testbank worden onderzocht. Blijkt dat één of meerdere niet meer of onvoldoende naar behoren werken, dan gaan de professionals in eerste instantie over tot de reiniging. Is dat onvoldoende, dan laat u de injector vervangen.

Het testen en controleren van alle voorkomende dieselsystemen

De vakkundige medewerkers van Bosmans Diesel Service zijn bekend met alle voorkomende dieselsystemen en beschikken over de nieuwste testbanken. Ook de nieuwste generatie dieselsystemen kunnen zo worden getest en gerepareerd door dé partner voor particulieren en garages. Wilt u uw injector laten vervangen of testen? Op werkdagen kunt u tussen 08.00 en 17.00 een afspraak maken.

https://bosmansdieselservice.nl/