Greenfashionqueen
Image default
Mode en Kleding

Een leren jas, de meest populaire jassoort

Kleding, we kunnen er niet omheen. Iedereen draagt het maar waar gaan onze voorkeuren naar uit? Daar zijn wel een aantal mensen nieuwsgierig naar. Research wordt gepleegd. Uit onderzoek van de Modeacademie is gebleken dat van alle soorten jassen de leren jas het meest populair is. 

Opmerkelijk aan deze uitslag is dat de geïnterviewde niet tot één bepaalde groep behoorden maar er is gekozen voor een spreiding van het onderzoek over allerlei soorten groepen mensen. Zo werd er aan studenten, zakenmensen, taxichauffeurs, motorrijders, influencers, muziekliefhebbers van verschillende genres en nog veel meer beroepsgroepen gevraagd wat hun favoriete soort jas was. Het antwoord was unaniem: een leren jas.

Straal authenticiteit uit

Bij nadere beschouwing laat dit zich makkelijk verklaren. De leren jas komt in zoveel verschillende uitvoeringen voor. De jas is daarbij in alle stijlen volkomen authentiek en authenticiteit blijkt voor mensen een doorslaggevende reden te zijn om iets voor zichzelf aan te schaffen. “Want hoe je het ook bekijkt” zoals één van de ondervraagden zei, “iemand die een leren jasje draagt is bijna altijd cool, ook in films. Cool of gevaarlijk.” (Hierna begon deze persoon een hele verhandeling over coolheid versus gevaarlijk zijn maar dat viel buiten het kader van het onderzoek en hebben de onderzoekers van de Modeacademie verder buiten beschouwing gelaten.)

Jarenlang plezier

Leer werd onder meer geprezen voor zijn lange ‘houdbaarheid’. Eenmaal een leren jas aangeschaft dan kan de eigenaar ervan zich verheugen in een product dat jarenlang meegaat en mooi blijft. “Leer wordt mooier als het gedragen wordt, het komt als het ware tot leven.” was iets wat de onderzoekers van de Modeacademie vaak konden afturven op hun enquêteformulier. Regelmatig de leren jas inspuiten met een water-en vuilafstotende spray en de jas goed behandelen door hem zorgvuldig weg te hangen was iets wat veel mensen deden die hun leren jas in een goede conditie wilden houden. Anderen deden dat niet, juist om de reden dat ze een jas wilden hebben waar ze door er niets aan te doen een imago mee konden creëren.

De leren jas werd kortom door iedereen geprezen en niemand zei ooit spijt te hebben gehad van de aanschaf van een leren jas. Wie in het straatbeeld om zich heen kijkt ziet dat de onderzoekers van de Modeacademie de waarheid boven tafel hebben gehaald. De leren jas heeft zijn eigen totaal unieke plaats in de mode ingenomen. Een plaats die zij zich niet gemakkelijk zal laten afnemen. De leren jas is een evergreen en zal nooit meer uit ons modebeeld verdwijnen. Leer rockt het!