Greenfashionqueen
Image default
Tweewielers

Fietskrat of fietstas voor kinderfiets? Voor en nadelen

Zoals ouders trots op hun auto kunnen zijn, zo zijn kinderen vaak mega trots op hun fiets. En net zoals wij volwassenen dan onze auto graag willen voorzien van de nieuwste snufjes en accessoires, zo willen kinderen vaak ook hun fietsje pimpen! Een paar stoere fietsstickers op het frame en op de kettingkast geplakt, een leuke opvallende bel of fietstoeter waarmee je je goed kunt laten horen. Van die spaakkralen die een leuk geluid geven als je niet al te hard fietst en die tevens de perfecte fietsdecoratie is en natuurlijk een fietsmand, fietskrat of fietstas op de fiets. Welke van deze drie items is nou het handigste op een kinderfiets? We gaan de voor en nadelen eens met je doornemen.

Voordelen kinderfietstas

De voordelen van een kinderfietstas is dat het gewicht van de dubbele fietstassen gelijkmatig over de fiets verdeeld is. Zo kan je kind dus niet zijn evenwicht verliezen en het voordeel is dat al het gewicht ook op de achterzijde van de kinderfiets geconcentreerd is. Zo beïnvloed deze zo min mogelijk het stuur. Voordeel van een kinderfietstas is natuurlijk dat je kind ook spulletjes kan vervoeren. Een lunchtasje voor naar school of gymtasje past er makkelijk in.

Voordelen fietskrat

De voordelen van een fietskrat is natuurlijk ook dat je kind spulletjes op de fiets kan meenemen. Een nadeel van een fietskrat is dat het gewicht compleet op het fietsstuur rust. Als je kindje nog niet zo stevig is, kan dat een hele belasting zijn. Als hij of zij dan per sé toch een kratje wil, kies dan voor een klein fietskrat met niet al te veel gewicht. Met een groter fietskrat riskeer je dat je kind het evenwicht verliest en valt. En dat wil je als ouder natuurlijk niet. Kortom, voor kleine kinderen raden we je aan om eerder voor een fietstas te gaan. Naarmate ze groter zijn kun je eventueel voor een krat of fietsmand gaan.

 

https://www.pimpjefiets.nl/fietstassen