Greenfashionqueen
Image default
Toerisme

Groen Antwerpen

antwerpen interessante plaatsen

Stadspark gelegen nabij de Frankrijklei is het grootste park van de stad. De kronkelende paden rond het centrale meer zijn een favoriete wandelplek voor de stadsmensen.

In het centrum van de oude stad, aan de Leopoldstraat, ligt de Kruidtuin. Het werd in het begin van de 19e eeuw opgericht voor medische studenten en nu groeien hier ongeveer 2.000 plantensoorten.

Zoo van Antwerpen is een van de oudste ter wereld. Het werd geopend in 1843 tijdens de hoogtijdagen van het Belgische kolonialisme en bezette oorspronkelijk meer grondgebied dan de huidige 10 hectare. Het bevat meer dan 950 diersoorten. De dierentuin houdt zich ook bezig met natuurbeschermingsactiviteiten – het kweekt bedreigde diersoorten zoals het paard van Przewalski, het gouden zijdeaapje, bonobo’s, okapi en de Congolese pauw.

Rubens ‘huis ligt vlakbij de Kruidentuin. Het stadsbestuur kocht het in 1937. Sindsdien is het gereconstrueerd volgens de originele tekeningen en is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste attracties van Antwerpen. Rubens bouwde dit barokke herenhuis in 1611 toen hij 34 jaar oud was. Hier stierf hij 29 jaar later. Het gebouw is opgedeeld in twee delen: aan de linkerkant is de woonwijk en de kunstgalerie, waar Rubens zijn kunstcollectie bewaarde, aan de rechterkant is het atelier waar de kunstenaar lesgaf en werkte. Bij de ingang is een barokke portiek met daarachter een tuin. Het merendeel van de meubels dateert uit de Rubens-tijd. Er zijn maar weinig werken van de kunstenaar, meestal secundaire.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html