Greenfashionqueen
Image default
Banen en opleidingen

Interview met Full Stack Developer

Een full-stack ontwikkelaar is even goed in het schrijven van front-end- en back-end-onderdelen. Maar hij hoeft geen professional te zijn op alle gebieden en technologieën waarin hij werkt, want dat is bijna onmogelijk.

Deze positie veronderstelt eerder een hogere kwalificatie dan die van een gewone ontwikkelaar, maar minder diep dan die van een ingenieur die zich bezighoudt met de ontwikkeling van complexe projecten, infrastructuuroplossingen in één richting.

In bredere zin is een Full stack-ontwikkelaar een specialist die de kennis heeft om een ​​webproject te ontwikkelen waarmee je vanaf het begin software kunt schrijven en in productie kunt nemen, zelfs als deze kennis niet erg diep is.

Meestal zijn ontwikkelaars met een volledige stapel nodig door bedrijven waar er geen indeling is in front-end / back-end (bijvoorbeeld wanneer het bedrijf klein is) of wanneer voor de front-end component van het project niet een groot aantal ontwikkelaars nodig is.

De volledige stapel technologieën van een ontwikkelaar is meestal kennis van JS, HTML / CSS, een of meer JavaScript-frameworks, een back-end-taal + zijn frameworks.

Wat me leidde tot Full Stack-ontwikkeling was de wens om het hele product te kennen en te kunnen maken, en niet slechts een klein onderdeel. Dergelijke specialisten moeten problemen kunnen oplossen in de context van het hele project.

Tijdens het interview is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de complexiteit en omvang van de projecten waaraan de kandidaat heeft gewerkt. Je moet ook meer in detail praten over de technologiestack, bij de ontwikkelaar navragen wat voor hem dichter / interessanter is en in welke verhouding front-end / back-end-taken hij zou willen werken.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/