Greenfashionqueen
Image default
Dienstverlening

Is poedercoaten gezonder dan gewoon verven?

U moet een keuze maken tussen poedercoaten en verven van bijvoorbeeld metaal, rvs of staal. Dan wilt u natuurlijk de belangrijkste factoren meenemen in uw overwegingen. Met poedercoaten wordt een mooier en professioneler eindresultaat gerealiseerd. Het is beter en makkelijker te onderhouden en te reinigen. Toch, we mogen milieu en gezondheid ook niet vergeten. Tegenwoordig hechten we allemaal steeds meer waarde aan duurzaamheid, wat natuurlijk heel belangrijk is. Dan is het goed om te weten dat poedercoaten een duurzamere keuze is dan gewoon verven. Voor professioneel poedercoaten kiest u voor de service van Hessels Poedercoating in Breda.

Poedercoaten: gezondheid en milieu

Met het oog op het milieu is coatwerk zeker de betere keuze. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat er geen oplosmiddelen aanwezig zijn in poedercoating, welke wel aanwezig zijn in reguliere verf. In verf zitten altijd stoffen die worden beschouwd als giftig, wat ook betekent dat verven op een speciale wijze moeten worden afgevoerd. Deze oplosmiddelen zijn niet aanwezig in poedercoating. Het is zelfs recyclebaar. Daarnaast is poedercoaten ook gezonder dan verven met vloeibare verf. Hoewel het nog steeds belangrijk is om de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) te dragen, vormt poedercoating niet zo veel gezondheidsrisico’s als verf. Dit komt deels door het gebrek aan VOC’s, die ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken.

Schakel een professional in

Het spreekt voor zich dat u het poedercoaten altijd het best laat uitvoeren door een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd. U kunt dan altijd en beroep doen op de uitgebreide dienstverlening van Hessels Poedercoating in Breda. Dit bedrijf heeft een ruime ervaring en gaat geen uitdaging uit de weg. U kunt altijd eerst eens nader kennismaken met deze onderneming, bijvoorbeeld via de zakelijke website of door vrijblijvend contact op te nemen. Indien gewenst kunt u direct een vrijblijvende offerte voor het poedercoaten op laten stellen.

https://hesselscoating.nl/