Greenfashionqueen
Image default
Mode en Kleding

Is slapen met sokken aan slecht voor je?

Slaap is een essentieel onderdeel in je leven. Je brengt namelijk zo’n 30% van je leven slapend door. Daarnaast is voldoende goede slaap erg belangrijk voor een normale hersen- en lichaamsfunctie. Je kunt er daarom ook maar beter voor zorgen dat je zo comfortabel mogelijk kan slapen. 

De vraag die we in dit artikel behandelen haakt hier op in. Moet je slapen met je sokken aan of uit? En is het niet zonde om je leuke sokken te dragen in de nacht?  Lees verder en ontdek de voordelen en risico’s van slapen met sokken aan de voeten.

1. Kom je slecht in slaap? Sokken kunnen hierbij helpen.

Veel mensen verwachten dat het dragen van sokken in bed zorgt voor comfortabele warmte. In werkelijkheid kan het dragen van sokken in bed de temperatuurregulatie van het lichaam juist ondersteunen.

In 2007 is onderzocht of volwassenen sneller in slaap vielen met sokken aan. Hieruit is gebleken dat sokken wel degelijk invloed hebben op het sneller in slaap komen.

Hoe dit kan? De lichaamstemperatuur van een persoon daalt in de nacht, omdat het lichaam in rust is. Door de handen en voeten te verwarmen, worden de bloedvaten wijder (vasodilatatie). Deze reactie van het lichaam zorgt dat de lichaamstemperatuur nog verder verlaagd wordt. Zodra je lichaam in temperatuur daalt, wordt er een stofje in de hersenen geactiveerd wat aan je lichaam doorgeeft dat het tijd is om te slapen.

Een goede temperatuurregeling in het lichaam is ook de reden waarom mensen hun slaapkamers koel moeten houden. Als het erg warm is in de kamer, komen mensen vaak slecht in slaap.

2. Sokken dragen in de nacht helpt de symptomen van Raynaud verminderen

Heb je vaak koude handen of voeten? Dan kan dit een teken zijn van de ziekte van Raynaud.

Dit is een ziekte die de bloedvaten in de huid aantast. Zodra een persoon het koud heeft of gestrest is, kan dit een aanval veroorzaken. Tijdens deze aanval wordt de bloedtoevoer naar de handen en voeten verminderd. Dit resulteert in koude en gevoelloze tenen of vingers. Je handen, of voeten, kunnen dan ook van kleur veranderen in wit of blauw.

Het dragen van sokken in bed kan de symptomen van de ziekte van Raynaud verminderen. De sokken zorgen er namelijk voor dat je voeten warm blijven.

3. Minder opvliegers

Vrouwen die in de overgang zitten ervaren regelmatig opvliegers. Een opvlieger bestaat uit:

  • Een gevoel van warmte dat zich door het lichaam verspreidt

  • Zweten

  • Hartkloppingen

  • Verkleuring van het gezicht (blozen)

Het dragen van sokken in de nacht kan ook nuttig zijn bij het voorkomen van opvliegers. Dit komt omdat men denkt dat opvliegers worden veroorzaakt door schommelingen in de hormonen die de temperatuurregeling van het lichaam beïnvloeden. Zoals eerder besproken weten we dat sokken invloed hebben op de lichaamstemperatuur.

4. Sokken in bed betekent meer orgasmes

Onderzoek uit 2005 heeft aangetoond dat stellen die met sokken aan slapen, meer kans hadden op een orgasme tijdens een vrijpartij.

In deze studie is er gekeken naar de hersenreacties tijdens een vrijpartij. Hieruit is gebleken dat koude voeten mensen afschrikken, waardoor het lastiger wordt om een orgamse te krijgen. 

Wel moet bij dit onderzoek vermeldt worden dat het niet significant is, aangezien er slechts 13 paren onderdeel waren van het onderzoek.

https://www.xpooos.com/nl/sokken/leuke-sokken/

Gerelateerde artikelen

De beste versie van jezelf met de stylist in Den Haag

Kinderfietstassen kopen: voordelen & aandachtspunten

Tips voor het kiezen van de juiste accessoires bij je outfit!