Greenfashionqueen
Image default
Dienstverlening

Kelderlekkage: hoe komt het en wat kunt u er aan doen?

U heeft een kelderlekkage en uiteraard is dat slecht nieuws. Misschien is er al wat schimmel ontstaan en ruikt de lucht muf en onaangenaam. Of de kelderlekkage nu net ontstaan is of al een tijdje aanwezig is, u trekt het beste direct aan de bel. Specialisten en vakmensen zoals Van de Vossenberg uit Ysselsteyn lossen het probleem professioneel voor u op en u hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over de gezondheid van uw huis en haar inwoners. Maar waar komt lekkage in uw kelder eigenlijk vandaan en wat zijn de mogelijke oplossingen?

Lekkage als gevolg van optrekkend vocht

Optrekkend vocht is niets anders dan grondwater dat door uw muren wordt opgezogen en vastgehouden. Dit is een gangbare oorzaak voor kelderlekkage in oudere woningen die nog niet met een onderkapping werden gebouwd. U herkent optrekkend vocht omdat het onder aan uw muur begint en zich dan langzaam uitspreidt naar boven. De beste oplossing is een gelinjectie in uw muren waardoor er een waterafstotende laag wordt gevormd.

Lekkage als gevolg van doorslaand vocht

Een andere gangbare oorzaak voor kelderlekkage in Nederland is doorslaand vocht. Dit komt de muren in op plekken waar deze defect zijn, dus via scheurtjes, gaatjes en barstjes. Doorslaand vocht herkent u doordat het zich overal op de muur kan vormen. De oplossing is een kelderafdichting. Uw muren worden dan weer volledig waterdicht gemaakt met een speciale specie en uw kelder wordt een waterdichte doos.

Lekkage als gevolg van hoog grondwater

Hoog grondwater kan problemen met vocht in uw kelder veroorzaken en u herkent het aan de plassen met water die zich bij slecht weer op de bodem van uw kelder ontwikkelen. Soms zijn er altijd plassen aanwezig en soms alleen als het grondwater hoger staat. Dit soort kelderlekkage kan op verschillende manieren worden opgelost door Van de Vossenberg. Met een nieuwe waterdichte vloer, met bodemisolatie (bij een mild probleem) of door middel van een afwateringssysteem.

https://vossenbergbv.nl/