Greenfashionqueen
Image default
Mode en Kleding

Meer ruimte in je rugzak door creatief in te pakken

Meer ruimte in je rugzak door creatief in te pakken 

Je kent het wel. Jij wilt je rugzak meenemen, maar hoe krijg je al jouw spullen erin? Als je een gezellige tweedaagse city trip wilt maken of zelfs wilt gaan backpacken in de jungle dan is een rugzak ontzettend handig om mee te nemen. Voor de city trip misschien iets minder noodzakelijk dan voor het backpacken in de jungle, maar daarom zijn er ook verschillende rugzakken verkrijgbaar met variërende inhoudsmaten zodat jij de rugzak kunt kiezen die bij jou past. Wij geven je enkele tips om jouw rugzak of backpack zo efficiënt mogelijk in te pakken.

Het formaat rugzak

Welke rugzak jij kiest hangt onder andere af van jouw lengte, lichaamsgewicht en natuurlijk wat je ermee wilt gaan doen. Gebruik je hem voor school, dan heb je geen rugzak van 50 liter nodig, maar kan 20 liter al volstaan. Ga je echter backpacken in de jungle, dan begin je niets met een 20 liter rugzak. In dat geval zul je echt een grote rugzak van 50 liter of meer nodig hebben.

De verdeling van het gewicht

Omdat dit maar een kort artikel is zullen we het bij de algemene tips houden. Er zijn voldoende blogs te vinden die je helpen dieper hierop in te gaan. Het is belangrijk dat het zwaarste punt zich ter hoogte van je heupen bevindt, zo dicht mogelijk tegen je lichaam aan. Op die manier blijf je in balans. Zit het zwaartepunt te hoog of te laag, dan krijg je last van je heupen en kantel je naar voren of naar achteren. Hang ook niet van alles aan je rugtas. Stop spullen waar jij snel bij wilt kunnen in het kleine bovenste compartiment van je rugzak of neem als extra een ruime Ted Baker handtas mee, zodat jij snel bij jouw bankpas, sleutels, paspoort en dergelijke kan.

Je rugzak verder indelen

Ga je op vakantie met je rugzak? Dan is het handig om gebruik te maken van packing cubes om jouw rugzak zo efficiënt mogelijk in te delen. Zo kun je de sokken en je ondergoed in een cube doen en bijvoorbeeld je shirts in een andere. Zo maak je als het ware allemaal kleine tasjes in één grote tas. Op deze manier kun je ook overal snel bij. Maak gebruik van verschillende kleuren, dan kun je de spullen makkelijk uit elkaar houden. Je Calvin Klein handtas kan bijvoorbeeld dienen als tijdelijke toilettas of om andere spullen bij elkaar te houden. Stop hem in je rugzak en je hoeft hem niet los mee te nemen. Wat wordt jouw volgende vakantiebestemming?