Greenfashionqueen
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het kiezen van de juiste print voor een heren overhemd

Een heren overhemd met print is een geweldige manier om je garderobe visueel aantrekkelijker te maken, maar je moet wel slim zijn bij het kiezen ervan. Je moet beginnen met een klein patroon. Een grote print kan je kleiner doen lijken, terwijl een kleinere print je lichaam groter doet lijken. Als je niet voor een gedurfde kleur wilt gaan, overweeg dan iets in pasteltinten. Het is het beste om iets subtieler te kiezen, zodat je shirt de rest van je outfit niet overheerst.

Kies een klein patroon

Hoewel patronen een geweldige manier zijn om je overhemd te laten opvallen, is het belangrijk om een ​​klein patroon te kiezen dat je outfit niet overweldigt. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door grote patronen, maar dit ziet er niet altijd goed uit.

Kies een patroon dat bij je lichaamstype past

Kies een patroon dat bij je lichaamstype past. Vermijd horizontale strepen, omdat ze je breder kunnen laten lijken dan je bent. Patronen die te groot zijn, laten je kleiner lijken. Kies er dus een met een kleiner formaat van ontwerp en kleur. Vermijd patronen die te klein zijn, omdat deze je er korter en ronder uit kunnen laten zien. Patronen met donkere kleuren hebben de neiging om naar de achtergrond te verdwijnen. Als je op zoek bent naar iets gedurfder op het gebied van print, blijf dan bij lichtere tinten. Heldere patronen hebben ook de neiging om meer op te vallen dan subtiele. Ze zijn het meest geschikt voor degenen die willen dat hun overhemd door anderen wordt opgemerkt in plaats van op te gaan in de menigte.

Draag niet twee prints tegelijk

Draag bij het kiezen van je print geen twee prints tegelijk. Met andere woorden, als je een overhemd met dierenprint kiest, draag dan geen andere kleding met dierenprint. Probeer bovendien geen twee prints te dragen die precies hetzelfde zijn of erg op elkaar lijken qua patroon en kleur. Als je bijvoorbeeld kiest voor een bloemenprint, combineer deze dan niet met een ander gebloemd item zoals een bloemenbroek.

Omarm donkere kleuren voor een afslankend effect

Als je er slanker, langer en gezaghebbend uit wilt zien, ga dan voor donkere kleuren. Donkere kleuren zijn formeler, professioneler en mannelijker. Ze zijn ook flatterend voor de huidskleur van de meeste mensen en veelzijdig omdat ze zowel overdag als ’s nachts kunnen worden gedragen.

Mix de patroon niveaus in je outfit

Draag geen all-over prints. Je wilt voorkomen dat je te veel patronen gebruikt. Kies er dus een als accent of kleine lettertjes en blijf bij een effen kleur voor de rest van je shirt. Op deze manier kun je het gebruiken om interesse aan je outfit toe te voegen, in plaats van er een afleiding van te zijn. Gebruik patronen om eentonigheid inpakken en andere neutrale kleding zoals kaki of jeans te doorbreken.