Greenfashionqueen
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het kiezen van de juiste accessoires bij je outfit!

Het dragen van accessoires kan een outfit een compleet andere look geven. Hoewel we graag veel kleding hebben, is dit dus niet eens noodzakelijk aangezien je met accessoires talloze combinaties kunt maken. De juiste accessoires maken een outfit compleet en geeft je look net even dat beetje extra dat het nodig heeft. Het is daarom handig als je weet hoe je accessoires met je outfit moet combineren. Hiervoor geven wij je graag een aantal tips!

 

Basistips

Sommige vrouwen houden ervan om veel accessoires te dragen en andere vrouwen zijn er niet erg dol op. Accessoires hebben soms het imago dat ze opvallend zijn en de aandacht naar je toe trekken. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Tuurlijk heb je opvallende accessoires, maar je kunt deze ook heel makkelijk onopvallend en minimalistisch houden. Dit is afhankelijk van je persoonlijke smaak. Over het algemeen geldt dat je niet te veel moet overdrijven met accessoires. Draag dus niet te veel tegelijkertijd, kies er een paar en houd het daarbij. Ook is het een no-go om zilver en goud te combineren. Kies liever voor één kleur en probeer deze kleur subtiel terug te laten komen in overige delen van je outfit.

 

Modieuze accessoires

Elk seizoen gelden er weer andere trends in modeland. Deze kun je combineren met je outfit en zo steeds weer een nieuwe look creëren. Tegenwoordig zien we veel dat er setjes worden gemaakt bij het dragen van accessoires. Hiermee bedoelen we dat bijvoorbeeld Michael Kors tassen worden gecombineerd met Michael Kors horloges. Zo krijg je een samenhangend geheel, wat klasse en elegantie uitstraalt. Dit geldt ook met overige accessoires. Combineer bijvoorbeeld een leuke haarband met een bloemetjespatroontje met een riem in hetzelfde patroontje. Naast het maken van setjes is het ook leuk om je outfit aan te vullen met een zonnebril. Zeker in de zomer ontkom je hier niet aan. Probeer een beetje te spelen met het soort montuur en de kleurtjes, wat past bij je outfit. Zo staan zonnebrillen erg goed bij zomerse jurkjes, zwemkleding of een casual spijkerbroek met een jasje.

 

Aandacht vestigen

Bij het dragen van accessoires is het de kunst dat je deze op zo’n manier draagt dat het ergens de aandacht verzwakt of juist versterkt. Draag je bijvoorbeeld een laag uitgesneden shirtje? Kies dan voor wat grotere hangoorbellen, zodat je de aandacht meer op je gezicht vestigt. Of heb je een basic outfit aan? Draag dan accessoires in fellere kleuren, om zo de outfit meer naar voren te halen.