Greenfashionqueen
Image default
Dienstverlening

Voorzetramen bieden een ideale uitkomst

In Nederland zijn er veel prachtige historische panden en monumenten. Misschien ben jij wel de gelukkige eigenaar van een prachtig historisch pand of monument. Misschien verhuur jij bijvoorbeeld een dergelijk pand, maar het kan ook zijn dat je er in woont. Het punt bij een historisch pand of monument is dat deze doorgaans aan verschillende regels zijn gebonden. Zo mogen bepaalde verbouwingen dan bijvoorbeeld niet plaatsvinden, want dat gaat ervoor zorgen dat authenticiteit weg wordt gehaald en dat is juist wat men wil voorkomen. Natuurlijk is dit prachtig, maar het heeft ook enkele nadelen. 

 

Enkel glas

Zoals je misschien wel weet: werd er vroeger bij de bouw doorgaans altijd gebruikgemaakt van enkel glas. De technologie heeft echter niet stilgestaan, met als gevolg dat er nu veel verschillende soorten glas is. Niet alleen enkel, maar ook dubbel. Dit brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Het zorgt voor een betere isolatie. Het zorgt voor minder kosten qua energie. En het zorgt ervoor dat het over het algemeen een stuk warmer is in je woning. Woon je echter in een monumentaal pand, dan bestaat er een kans dat het niet mogelijk is om het enkel glas te vervangen naar dubbel glas. Maar jij wil natuurlijk wel gewoon warmte in je woning hebben. Is er dan een oplossing? Ja, dat is er zeker!

 

Voorzetramen

Je kunt dan bijvoorbeeld voorzetramen aanschaffen. Voorzetramen hebben een geweldige functie. Ze kunnen namelijk voor bestaand glas gezet worden en dat brengt natuurlijk zeer veel voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat je huidige pand gewoon in de originele staat blijft en dat je het enkel glas niet hoeft te vervangen. Bovendien krijg je dan wel alle voordelen die dubbel glas met zich meebrengen. Je hoeft niet meer bang te zijn dat het altijd koud is in je woning.

Je kunt gewoon optimaal genieten van een film in je kamer, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je flink gaat rillen. Je leven zal er met dergelijke ramen dus een stuk beter uitzien en dat is natuurlijk een schitterend gegeven. Je leeft tenslotte maar één keer.