Greenfashionqueen
Image default
Sport

waarom is de kiwi een vitaminebom?

fruit is een goede manier voor het consumeren van veel vitaminen. fruit is meest makkelijk en even snel tussendoor. de kiwi is er 1 van. de kiwi wordt ook wel een vitamine bom genoemd en veel mensen zeggen dat het veel vitaminen bevat. maar is dat ook zo? en welke vitaminen bevat het dan? dat lees jij hier.

Welke vitaminen bevat een kiwi?

een kiwi is super gezond daar staat hij ook bekend om. het is een bom van vitaminen. ze bevatten vooral meer vitaminen C da andere fruitsoorten (denk aan sinaasappels). 1 grote kiwi kan al zorgen voor de dagelijkse vitamine c behoefte. ook bevatten kiwi’s veel vitamine E. zo’n 2 keer meer dan een avocado. ook bevatten kiwi’s veel mineralen als kalium calcium magnesium en fosfor. kiwi’s zijn voedzaam maar wel heel caloriearm waardoor je er niet van aankomt. het hoge vitaminegehalte zorgt er ook voor dat de kiwi het immuunsysteem verbetert. wat een goed ding is voor de reiniging van het menselijk lichaam. ook versnelt een kiwi het metabolisme en helpt het je spieractiviteit te stimuleren. het is ook goed voor mensen met diabetes aangezien het weinig koolhydraten heeft maar wel een hoog gehalte aan vitamine C. 

Hoe word een kiwi vaak gegeten?

een kiwi kan natuurlijk op veel manieren worden gegeten. de meest bekende manier van het eten van een kiwi is het uitlepelen. het door midden snijden van de kiwi en het uitlepelen van de inhoud van de kiwi. je kan de kiwi ook schillen en dan eten. sommige mensen verweren kiwi’s in blokjes en doen hem in de groentesalade. en er zijn bijvoorbeeld groente sappen. slowjuiced sappen die worden gefilterd op vitaminen. deze speciale bereidingswijze orgt ervoor dat de sap vol zit met de originele vitaminen. en dat er niet extra stukken zonder vitaminen bij zitten zoals in de blender.