Greenfashionqueen
Image default
Beauty en verzorging

Wat doen om gaatjes te voorkomen?

Veel mensen kijken iedere keer weer erg op tegen het bezoek aan de tandarts, omdat zij bang zijn voor problemen in hun mond. Wanneer je bijvoorbeeld bij de tandarts in Nieuwerkerk aan den IJssel in de stoel ligt voor controle, dan ga je vaak alweer nadenken over hoe je moet poetsen en vaak is de controle al een motivatie om net even extra je best te doen. Je hebt vaak geen zin om snel weer een bezoek aan de tandarts te moeten brengen, omdat je een gaatje hebt. Er zijn ook mensen die best wel angstig zijn om naar de tandarts te gaan en zeker voor deze mensen is het altijd goed om te kijken naar wat je kunt doen om gaatjes te voorkomen. 

Bacteriën verwijderen

Bacteriën in je mond kunnen voor gaatjes zorgen en daarom wil je deze zo veel mogelijk uit de weg ruimen. Van jongs af aan word je daarom ook geleerd om dagelijks je tanden te poetsen om deze schoon te maken en het is dan ook ontzettend belangrijk om dit steevast iedere dag te doen. Je kunt het beste twee keer per dag poetsen om zo de bacteriën uit de weg te gaan. Toch is het met alleen poetsen ontzettend lastig om alle bacteriën weg te krijgen, omdat je bijvoorbeeld spleetjes tussen je tanden hebt en daarom is het ook goed om dagelijks je tanden te flossen, zodat je ook hier je gebit goed schoon kunt maken. Deze bacteriën wil je daarom in alle gevallen graag voorkomen. 

Speeksel gebruiken

Je hebt er misschien nog niet vaak bij stilgestaan of je hebt het misschien nog nooit gehoord, maar een natuurlijk middel dat tegen die vervelende bacteriën werkt is speeksel. Je hebt dus eigenlijk de oplossing altijd bij de hand, maar wanneer je merkt dat je een droge mond hebt en je dus te weinig speeksel aan het aanmaken bent, dan moet je iets doen. Het hoeft helemaal niet zo lastig te zijn om weer voor wat extra speeksel te zorgen, omdat een pakje kauwgom je hierbij kan helpen. Zorg hierbij wel voor suikervrije kauwgom die je niet nog extra gaatjes zou kunnen bezorgen. Zo heb je iets te kauwen waardoor je minder honger krijgt en minder gaatjes. Wie wil dat nou niet?