Greenfashionqueen
Image default
Dienstverlening

Wat verstaat men onder het kraken van de nek?

Het vooruitzicht van uw nek kraken terwijl uw nek al pijnlijk is, is niet bepaald aantrekkelijk. Maar elke dag laten duizenden mensen het over de hele wereld doen.

 

Waarom kraakt uw nek bij de chiropractor?

Het krakende, klikkende of ploffende geluid wordt veroorzaakt wanneer de facetgewrichten in de wervelkolom worden geopend tijdens de manipulatie. Het proces is precies zoals het is wanneer uw knokkels of knieën klikken. Het is niet pijnlijk en daarna kunnen de gewrichten in de wervelkolom vrijer bewegen, wat een combinatie van pijnverlichting en betere mobiliteit oplevert. Zoals bij elke ingreep zijn er risico’s en is de behandeling niet voor iedereen geschikt. Echter, voor een groot aantal mensen vinden velen het proces van het laten klikken van hun nek comfortabel en waarderen ze de voordelen die ze behalen door het te laten doen.

 

Waarom een ​​chiropractische behandeling overwegen?

Chiropractische zorg wordt aanbevolen als uw rug of gewrichten opgesloten, stijf en pijnlijk aanvoelen of als u niet op andere behandelingen hebt gereageerd. Bij uw eerste afspraak zal een grondig consult uitzoeken waarom u pijn heeft of slecht ter been bent. Uw chiropractor zal dan zachte, specifieke manipulatietechnieken gebruiken bij het nek kraken wat helpt om de normale lichaamsbeweging te herstellen.

 

Voorbeelden van veelgebruikte technieken voor zachte chiropractie zijn:

 

Cervicale mobilisatie:
de patiënt ligt meestal op zijn of haar rug en is ontspannen terwijl de chiropractor de wervel in de nek handmatig van links naar rechts beweegt en vice versa, afwisselend tussen de zijwaartse beweging en een beweging, toegepast op verschillende graden van beweging van het hoofd naar voren, naar achteren, naar de zijkant en in rotatie. Dit is een soepele, niet-stuwende strekking, met als doel fixaties of gebieden waar beweging beperkt is tussen de cervicale wervelsegmenten te verminderen. Een oscillerende beweging met de handen wordt ook vaak gebruikt tijdens mobilisatie van de cervicale wervelkolom.

Cervicale manuele tractie:
de patiënt ligt meestal met het gezicht naar boven of zittend, of minder vaak in buikligging (met het gezicht naar beneden, op de buik). De chiropractor trekt voorzichtig aan de nek, waarbij de cervicale wervelkolom wordt gestrekt, waarbij vaak de hoek tussen flexie (voorwaarts) en extensie (achterwaarts) wordt gevarieerd, op basis van comfort en het zoeken naar de juiste hoek om de beklemming zo efficiënt mogelijk te verminderen. Deze techniek van nek kraken wordt vaak gecombineerd met mobiliseren, schakelen tussen de twee en / of beide tegelijk doen.