Greenfashionqueen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Watersnijden is een duurzame en nauwkeurige techniek

Als u voor uw bedrijf regelmatig materialen moet laten snijden of graveren, dan is watersnijden de moeite waard om te verkennen. Dit is een techniek die uiterst nauwkeurige graveringen en snijkanten maakt in allerlei soorten materialen. Watersnijden, ofwel abrasiefsnijden, kan worden toegepast op metalen tot wel 200 millimeter dikte en gaat daarmee verder dan de traditionele techniek van lasersnijden. Daarnaast is watersnijden ontzettend duurzaam. Tijdens het snijden komen er namelijk geen giftige stoffen vrij en is er geen sprake van chemische of thermische belasting. Ook zijn de snijkanten strak afgewerkt, waardoor nabewerking niet nodig is. Zo bespaart u materiaal én kosten.

Watersnijden van diverse materialen

Een echte specialist die deze techniek eigen heeft gemaakt, is Lave Snijdtechniek in Best. Dit bedrijf is onder andere werkzaam in regio Westland en Twente en bewerkt allerlei soorten materialen met behulp van deze techniek. Het is mogelijk om bij deze specialist metaal, staal, hout, aluminium en metalen te laten snijden of graveren. Omdat het materiaal niet wordt belast tijdens het watersnijden, is er geen risico dat het materiaal kromtrekt of vervormd. Zo bent u verzekerd van een veilige bewerking van uw materiaal. Ook maakt het niet uit in welke omstandigheden het materiaal wordt gesneden. Door de afwezigheid van giftige stoffen die vrijkomen, kan het materiaal namelijk onder alle omstandigheden worden bewerkt.

Wilt u meer weten over abrasiefsnijden?

Wilt u uw materialen laten abrasiefsnijden, ofwel watersnijden, bij een echte expert op dit gebied? Neem dan contact op met een van de medewerkers van dit bedrijf in Best, wat vlak bij Eindhoven en Tilburg ligt. Zij bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn voor uw aanvraag en denken met u mee om een zo goed mogelijk oplossing voor uw bedrijf te vinden. Ook voor vragen of advies kunt u uitstekend bij de experts van dit bedrijf terecht. Maak snel zelf kennis en ontdek de mogelijkheden!