Greenfashionqueen
Image default
Financieel

3 slechte redenen om een persoonlijke lening af te sluiten in 2021

Persoonlijke leningen kunnen een slimme manier zijn om te lenen, maar alleen als je het om de juiste redenen doet.

Er zijn tal van lening producten die zijn ontworpen om u te helpen de aankopen te financieren die u nodig heeft of wilt. Als u een huis bijvoorbeeld niet helemaal kunt betalen, kunt u een hypotheek afsluiten. En als u een nieuw voertuig nodig heeft, wel, daar zijn autoleningen voor.

Het mooie van persoonlijke leningen is dat ze niet bestemd zijn voor één specifiek doel — of aankoop. In plaats daarvan kunt u om welke reden dan ook een persoonlijke lening afsluiten. Met een persoonlijke lening kunt u creditcardschulden consolideren, meubels kopen of uw elektronica upgraden.

Persoonlijke leningen hebben ook relatief betaalbare rentetarieven – tarieven die veel concurrerender zijn dan wat creditcards in rekening brengen. En als je een goede kredietscore hebt, kan kwalificeren vrij eenvoudig zijn.

Als je overweegt een persoonlijke lening af te sluiten omdat je door de pandemie moeite hebt om rond te komen, is dat een redelijke ding om te doen. Maar hier zijn een paar slechte redenen om dit jaar geld te lenen met een persoonlijke lening.

1. U kunt uw rekeningen niet betalen, maar u wilt niet bezuinigen op uw uitgaven

U bent misschien geneigd om een persoonlijke lening af te sluiten als u merkt dat uw salaris niet genoeg is om uw uitgaven maand na maand te dekken . Maar voordat u dat doet, moet u uw uitgaven eens nader bekijken. Leef je echt binnen je mogelijkheden? Of geef je geld uit aan luxe die je zou moeten dumpen?

Stel dat je momenteel € 3.000 per maand mee naar huis neemt en een appartement van € 2.000 huurt terwijl het mogelijk is om huizen in je buurt te vinden voor € 1.300. Dan is het geen goed idee om een persoonlijke lening af te sluiten om je uitgaven bij te houden. In plaats daarvan moet je kijken naar bewegen. Dat is slechts één voorbeeld, maar het punt is dat een persoonlijke lening niet mag worden gebruikt om een levensstijl te subsidiëren waarvan u weet dat u deze niet kunt betalen.

2. U wilt een grote vakantie opnemen

Nadat ze het grootste deel van 2020 thuis opgesloten hebben doorgebracht, willen veel mensen dit jaar eropuit om op reis te gaan zie https://bkrminilening.nl/. Maar hoe graag u ook wilt genieten van een grote reis, als het geld krap is, is het niet slim om een vakantie te financieren met een persoonlijke lening. U kunt beter een goedkope, ingehouden reis maken die u zich kunt veroorloven om ronduit te betalen. Het goede nieuws is dat er in de VS tal van geweldige plaatsen zijn die met de auto bereikbaar zijn, en dat is een geweldige manier om uw reiskosten tot een minimum te beperken.

3. U wilt uw huis verbeteren

Als er aan uw huis werk nodig is, of als er een verbouwing is die u al jaren wilt uitvoeren, bent u misschien geneigd om een persoonlijke lening af te sluiten om de kosten te dekken. Maar er is misschien een meer kosteneffectieve manier om geld te lenen in dat geval — sluit een home equity-lening of een home equity-kredietlijn (HELOC) af.

U hoeft dat niet te doen gebruik een lening met eigen vermogen of HELOC alleen voor renovatie van onroerend goed. (Net als bij persoonlijke leningen kunt u dat geld voor elk doel lenen.) Maar als u leent voor uw huis en verbeteringen aanbrengt, is de rente over het geleende bedrag fiscaal aftrekbaar. Niet alleen dat, maar u kunt een lagere rentevoet krijgen met een home equity-lening of HELOC dan met een persoonlijke lening.

Persoonlijke leningen zijn een handig hulpmiddel en een goede manier om noodkosten te dekken. Maar haal er niet een uit om een of andere oude reden. Het is prima om te lenen met een persoonlijke lening als er een echte behoefte ontstaat, maar denk twee keer na in de meeste andere omstandigheden.

Meer informatie: wat gebeurt er als u een lening afsluit en deze niet gebruikt? Kijk op https://geldlenen-met-bkr.nl/

 

https://geldlenen-met-bkr.nl/minileningen/1500-euro-lenen/