Greenfashionqueen
Image default
Winkelen

De kringloopwinkel

Een kringloopwinkel heeft vaak meerdere doelstellingen. Allereerst het verzamelen van herbruikbare spullen, zo krijgen mensen de kans die het normaal niet zouden kunnen om dingen te kopen zoals elektrische apparaten en meubels. Ook worden laag- geschoolde mensen ingezet bij het ophalen, sorteren, herstellen en het verkopen van deze producten. Er wordt dus werkgelegenheid gecreëerd voor de mensen die normaal de kans niet krijgen. Maar door de bewustwording van ons milieu worden kringloopwinkels tegenwoordig steeds populairder en draait het meer om alleen mensen te helpen.

 

Winkelen bij de kringloopwinkel

Winkelen bij kringloopwinkels is tegenwoordig dus niet alleen voor mensen die wat minder te besteden hebben, steeds meer verschillende mensen komen er vaak naartoe op zoek naar pareltjes. Dat je er niet met een wishlist naartoe kunt gaan maakt niemand iets uit, het draait er om toevallige vondsten en verborgen pareltjes vinden. Het is dan eigenlijk ook een soort van schatgraven, je kunt er maar een exemplaar van vinden en je zal het niet snel bij anderen zien terugkomen. Naast dat het voordelig is voor de portemonnee is het hergebruik van artikelen goed voor het milieu en zorg je ervoor dat je iets minder bijdraagt aan de consumptiemaatschappij.

 

Verkopen aan de kringloopwinkel

Je zou niet alleen spullen kunnen kopen bij een kringloopwinkel maar ook je eigen spullen verkopen. De mensen bij de kledingwinkel zijn namelijk oprecht heel blij als je spullen komt afgeven, vaak komen de mensen die er werken ook nog de spullen thuis ophalen. Dit draagt voor jou ook bij aan een stukje gemak aangezien je je spullen zelf niet hoeft weg te brengen Bij sommige kringloopwinkels gaat er zelfs een deel van de opbrengst naar een goed doel. Je moet er wel voor zorgen dat als je spullen gaat verkopen dat ze goed zijn verpakt in bijvoorbeeld noppenfolie. Noppenfolie gemaakt van halve luchtbelletjes zorgt er namelijk voor dat producten goed beschermt worden en zo niet kapot gaan.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/spullen-verkopen/