Greenfashionqueen
Image default
Aanbiedingen

Soorten slabbetjes voor baby's

Soorten slabbetjes voor baby’s

Iedereen weet dat baby’s slabbetjes nodig hebben. Maar waarschijnlijk besefte je pas hoe noodzakelijk slabbetjes zijn als je echt aan het ouderschap begon. Je kunt er gemakkelijk meerdere per dag gebruiken, en verschillende activiteiten vereisen een specifiek type slabbetje.

Wat zijn de beste soorten slabbetjes voor elke taak? En welke opties houden je kleintje echt droog, comfortabel en (relatief) schoon? Hier is alles wat u moet weten.

Slabbetjes voor tijdens het eten

Als het erop aankomt voedsel van de schattige outfit van je baby of peuter te houden, is een slabbetje beter dan niets. Maar een slabbetje dat gemakkelijk te wassen is en voorkomt dat er eten op haar schoot of armen terechtkomt, is de beste keuze. Je kunt waarschijnlijk volstaan met één slabbetje dat je regelmatig schoonmaakt, maar het is nooit een slecht idee om een extra slabbetje of twee als reserve te hebben.

  • Siliconen slabbetjes zijn zacht, flexibel en waterbestendig. Ze kunnen ook worden schoongeveegd na het eten. De meeste hebben een lipje of een zakje onderaan om het voedsel op te vangen dat je kleintje laat vallen, zodat het niet op haar schoot terechtkomt.
  • Plastic slabbetjes zijn net zo dun als stoffen slabbetjes, maar ze zijn gemaakt van waterdicht plastic dat kan worden schoongeveegd. Sommige hebben zakjes voor kruimels, maar die vangen niet altijd evenveel op als siliconen slabbetjes. Sommige zijn ook groot genoeg om de schouders of schoot van het kind te bedekken.
  • Slabbetjes in smock-stijl zijn waterdichte, schoon te vegen slabbetjes met mouwen. Ze zijn een goede optie voor vieze eters omdat ze volledig bedekt zijn.
  • Slabbetjes voor eenmalig gebruik zijn handig voor onderweg of als je op reis bent.

Slabbetjes bij doorkomen van tandjes of kwijlen

Sommige baby’s en peuters kwijlen gewoon veel, terwijl anderen alleen kwijlen als ze tandjes krijgen. Hoe dan ook, een licht slabbetje kan het spuug opzuigen zodat het shirtje niet doorweekt raakt (en de huid eronder niet kan irriteren). Een baby met veel spuug kan meerdere slabbetjes per dag gebruiken, dus het is de moeite waard om er een heleboel te kopen.

  • Doek slabbetjes zijn precies dat: Eenvoudige, machinewasbare slabbetjes van zacht, absorberend materiaal zoals katoen, mousseline of badstof. 
  • Bandana slabbetjes functioneren net als gewone stoffen slabbetjes, maar met een beetje meer stijl. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden, maar vooral voor peuters met veel kwijl, omdat de bandana-stijl minder babyachtig oogt.

Slabbetjes voor pasgeborenen en kleine baby’s

Zelfs baby’s die nog geen vast voedsel eten of parelwitte tanden hebben, kunnen wel wat extra bescherming gebruiken. Een slabbetje houdt gekwijlde moedermelk of flesvoeding van de kleertjes van je kleintje tijdens het voeden – en helpt het onvermijdelijke spuug op te dweilen dat daarna komt. Je zult er waarschijnlijk een heleboel per dag nodig hebben, dus koop er een heleboel.

  • Slabbetjes voor pasgeborenen zijn extra kleine stoffen slabbetjes die zo ontworpen zijn dat ze om het nekje van je baby passen.
  • Universele slabbetjes zijn boerendoekjes met een ronde vorm die over de schouders van uw baby kunnen worden gedrapeerd en als slabbetje kunnen worden gebruikt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in speendoekje of spuugdoekjes!