Greenfashionqueen
Image default
Aanbiedingen

Dingen om aan te denken bij het aanschaffen van kindvriendelijke raamdecoratie

Raamdecoratie is een wezenlijk deel van de uitstraling van je huis. Ze hebben veel praktische toepassingen en maken je leven als huiseigenaar comfortabel en gemakkelijk. Bovendien zijn ze van onschatbare waarde als je prioriteit ligt bij privacy en bescherming tegen zonlicht. Bij gebrek aan goede raambekleding verbleken je meubels en ander huisdecor door de directe blootstelling aan zonlicht. Op dezelfde manier kan gebrek aan of ontoereikende raambekleding jou en je geliefden blootstellen aan onbekenden van buiten. 

Traditionele raambekleding diende voor de primaire doeleinden die ze nodig hadden, maar ze bleken belangrijke gevaren te zijn als er kinderen in huis waren. Het bedieningsmechanisme van de raamdecoratie omvatte veel bungelende koorden waarin je kinderen en huisdieren verstrikt kunnen raken en zichzelf verwonden.

Zorgen voor de veiligheid van je kind is de hoogste prioriteit als ouder. Koorden die aan raambekleding bungelen vormen een groot gevaar voor je kind. Iedereen moet zich bewust zijn van de veiligheid van de kinderen in zijn huis. De vraag die gesteld moet worden is dus: Welke kenmerken zijn belangrijk voor kindvriendelijke raamdecoratie? Hieronder volgen enkele belangrijke punten die de essentiële kenmerken van kindvriendelijke jaloezieën kunnen aangeven.

Installeer koordophouders

Koordophouders zijn een paar ideale voorzieningen die gebruikt kunnen worden bij alle jaloezieën en rolgordijnen met koorden. Met deze voorzieningen kun je namelijk het koord oprollen om de lengte ervan te beperken en ze zo buiten het bereik van kinderen te houden. Als er raamdecoratie met koorden zijn, is het laatste wat je wilt dat ze naar beneden hangen zodat kinderen eraan kunnen trekken en ermee kunnen spelen. Helaas blijkt uit studies dat kinderen erg geneigd zijn met losse en bungelende voorwerpen te spelen, dus een manier vinden om koorden weggestopt te houden is een van de beste manieren om je kind ervan te weerhouden ermee te spelen.

Bevestig doorlopende koorden aan de muur met een spanner voor meer veiligheid

Bevestig doorlopende koordlussen aan de muur voor extra veiligheid. Het zorgt ervoor dat het koord strak tegen de muur wordt gerold. Bovendien voorkomt het dat het kind het koord naar beneden trekt en zich erin wikkelt en verstrikt. Hoewel het koord nog steeds neergelaten wordt, moet je kind, doordat het aan de muur bevestigd is, het niet kunnen vastgrijpen en aan het koord trekken.

Sommige jaloezieën kunnen bediend worden met alleen een haakje aan de hoofdrail, zonder bungelende koorden of stang waar je kinderen bij kunnen. Deze optrekmogelijkheid is waarschijnlijk het beste voor huizen met kinderen. Je kunt de jaloezieën bedienen met een staaf met een haakje aan het uiteinde, het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat de staaf ergens buiten het zicht en bereik van de kinderen wordt geplaatst.

https://www.raamdecoratie.com