Greenfashionqueen
Image default
Aanbiedingen

Elektrische dekens vergelijken? Wij hebben de beste tips!

Waar moet ik op letten bij een elektrische deken?

Ons onderzoek heeft niet alleen uitgewezen welke merken elektrische dekens de Australiërs ’s nachts warm en behaaglijk houden, maar heeft ook de volgende factoren voor klanttevredenheid vastgesteld, in volgorde van belangrijkheid:

Prestaties en betrouwbaarheid: 39%
Waar voor je geld: 16%
Gebruiksgemak: 16%
Ontwerp: 15%
Extra functies: 8%
Onderhoudsgemak: 6%
Prestaties en betrouwbaarheid en waar voor je geld waren de belangrijkste factoren voor tevredenheid bij degenen die in de afgelopen twee jaar een elektrische deken hebben gekocht, gevolgd door gebruiksgemak. Uit ons onderzoek bleek dat Aussies gemiddeld $112 uitgeven aan hun elektrische dekens, wat geen onaanzienlijk bedrag is. Daarom zou het verstandig zijn om eerst uw opties te verkennen om er zeker van te zijn dat u de deken vindt die aan al uw wensen voldoet en nog jaren meegaat.

 

Wil jij een elektrische deken vergelijken?

Hoe werken elektrische dekens?

Elektrische dekens worden tussen uw matras en uw lakens gelegd en verwarmen om u ’s nachts warm te houden. Dit doen ze door een geïntegreerd verwarmingstoestel te verwarmen dat de warmte verspreidt over de bedekte zones. Deze warmte wordt verdeeld door koolstofdraden die in de stof zijn uitgespreid. Voor mensen met een tweepersoons- of queensize bed zijn er elektrische dekens met dubbele regelaars, zodat mensen aan beide kanten van het bed hun voorkeurstemperatuur kunnen instellen.

De meeste elektrische dekens van bovengemiddelde kwaliteit hebben een aantal verschillende warmtestanden waaruit u kunt kiezen, variërend van 1-3 tot 1-10. De warmte-instelling wordt ingesteld met de regelaar, die ofwel los kan hangen of aan de matras zelf kan worden bevestigd. De meeste mensen vinden de hoogste warmtestand meer dan genoeg om lekker te blijven liggen, en kan zelfs te warm aanvoelen. De algemene opvatting is dat de lagere standen perfect zijn om u net warm genoeg te houden om de winternachten door te komen.

In welke maten zijn elektrische dekens verkrijgbaar?

Deken maten

Elektrische dekens zijn er in verschillende vormen, afhankelijk van de grootte van uw bed. Er zijn enkele opties, dubbele opties voor diegenen die in hetzelfde bed slapen, en zelfs elektrische kinderdekens (die toevallig ook waterdicht zijn). Volgens Appliances Online, vallen de afmetingen van elektrische dekens binnen de volgende marges:

Breedte (mm): 900 – 2.000
Lengte (mm): 1.380 – 2.030
Dus, als u lang bent, kunt u er beter voor zorgen dat u een aan de grotere kant van de schaal krijgt! Anders zullen uw voeten nog steeds koud zijn – en niemand houdt van koude voeten.

Fitted vs. non-fitted elektrische dekens

Fitted of non-fitted deken

Als u moet beslissen of u voor een hoes- of een niet-hoesdeken kiest, moet u rekening houden met de volgende punten:

Fitted elektrische dekens: zijn gevormd naar de vorm van uw matras. Ze blijven ’s nachts plat en vallen over het algemeen niet zo op als niet-fitted dekens, omdat ze hetzelfde aanvoelen als de matras eronder. Nogmaals, u moet ervoor zorgen dat het past bij de afmetingen van uw bed als u een hoesdeken kiest.
Niet-fitting dekens: worden ook wel ’tie-down’ dekens genoemd. Ze worden zo genoemd omdat ze niet om de hoeken van uw matras passen, maar bovenop uw matras worden vastgebonden en over het algemeen slechts een deel ervan zullen bedekken. Niet-passende dekens hebben het voordeel dat ze goedkoper en gemakkelijker op te brengen zijn, maar bieden niet hetzelfde comfort.

Zijn elektrische dekens veilig?

Veiligheid van elektrische dekens

Over het algemeen zijn elektrische dekens veilig – zolang u ze goed verzorgt en op de juiste manier gebruikt. Eén op de drie gebruikers (31%) zegt zich zorgen te maken over het langdurig aan laten van de elektrische deken, terwijl 18% aangeeft de veiligheidswaarschuwingen rond elektrische dekens te hebben onderzocht alvorens een beslissing tot aanschaf te nemen.

Alle elektrische dekens die in Australië worden verkocht, moeten voldoen aan de Australische normen, die veiligheidsmaatregelen zijn waar alle fabrikanten van elektrische dekens zich aan moeten houden. Hoewel het waarschijnlijk is dat de deken die u op het oog heeft voldoet aan de normen, kan het geen kwaad dit te controleren.

Er wordt aangeraden om elektrische dekens om de 10 jaar te vervangen, of minder als u ze ’s zomers niet strak oprolt wanneer ze niet worden gebruikt. Controleer na elk seizoen, wanneer u de dekens van uw bed haalt, of er gebogen bedrading, schroeiplekken, versleten plekken of andere algemene tekenen van schade zijn. Als u iets ziet, vervang dan de deken. Het is beter om geen risico’s te nemen, ook al is een ongeluk onwaarschijnlijk.

Zorg ervoor dat u toezicht houdt op het gebruik door uw kinderen. Met name voor jonge kinderen is het waarschijnlijk het beste als u de temperatuur voor hen instelt, vanwege de bedieningselementen. Omdat het kinderen zijn, kunnen ze ook vergeten ze uit te zetten (hoewel veel volwassenen dat ook doen!).

Het allerbelangrijkste is dat u ze zo mogelijk niet de hele nacht aan laat staan. Dat is niet nodig, want ze zijn erg goed in het vasthouden van warmte, en voortdurend verwarmd worden kan ze sneller doen verslijten. Bovendien schakelen veel elektrische dekens die aan de vereiste normen voldoen zichzelf uit als ze oververhit beginnen te raken, dus probeer zo’n model aan te schaffen als dat mogelijk is.

 

 

https://slaapwetenschap.nl/