Greenfashionqueen
Image default
Aanbiedingen

Hoe herken je een moderne haag het makkelijkst?

Hagen zijn er in allerlei verschillende soorten. Of je nu graag een bladverliezende haag of een bladhoudende haag in je tuin wilt hebben, het kan allemaal. Omdat de keuze zo enorm is, hebben we een selectie gemaakt van verschillende soorten hagen en vertellen we je ook hoe jij een moderne haag eenvoudig kunt herkennen. Dus sta jij op het punt een haag in je tuin te (laten) planten, dan is het goed om de hieronder genoemde verschillende soorten hagen goed in je op te nemen.

 

Verschillende soorten hagen

Wanneer je op zoek gaat naar een haag, dan is de belangrijkste vraag voor jezelf wat de toepassing van deze haag moet zijn. Is het belangrijk dat je er niet doorheen kunt kijken of mag er prima iets zichtbaar zijn? Vaak hangt dit samen met de uiteindelijke plek waar de haag wordt geplaatst. Zo zien we vooral in een tuin waar de haag dient als afbakening tussen de tuin en de ‘buitenwereld’ er wordt gekozen voor hoge hagen die ook zorgen voor weinig tot geen inkijk. Heb je een haag ter decoratie van je tuin, dan mag deze haag best iets doorlatend zijn. Kortom, keuze genoeg dus. 

 

Bladverliezende hagen

De naam van deze haag doet natuurlijk al vermoeden om wat voor type haag of het gaat. Deze hagen staan bekend om het feit dat ze aan het einde van de zomer, dus richting de herfst een deel van hun blad verliezen. Het is afhankelijk van het soort haag, wanneer dit ook daadwerkelijk gebeurt. Wat we wel zien, is dat voor de haagbeuk, beukhaag en ook de meidoornhaag populaire varianten zijn als het gaat om het laten plaatsen van een bladverliezende haag in de tuin. Afhankelijk van de voorkeuren die je hebt qua kleur en omvang, zijn deze drie varianten een absolute aanrader.

 

Moderne hagen

Heb jij een nette moderne tuin, dan kenmerkt deze tuin zich vaak door de aanwezigheid van strakke lijnen en is de tuin doorgaans keurig opgeruimd en geordend. Dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat je haag er niet prachtig en strak gesnoeid bij staat. Eén van de favoriete hagen die veelal in een moderne tuin wordt toegepast, is een ligusterhaag. Een ligusterhaag plaatsen geeft namelijk vanuit verschillende perspectieven een prachtig effect in je tuin. Door de intens groene kleur houd je het strak en modern en teven ook levendig. Uiteraard is het wel van belang dat je deze haag goud onderhoudt, want een flinke snoeibeurt op z’n tijd, is voor deze ligusterhaag absoluut geen overbodige luxe.