Greenfashionqueen
Image default
Gezondheid

Hoe kies je de beste anti roos shampoo?

Het is niet ongewoon dat je af en toe je hoofdhuid krabt. Je kunt echter roos krijgen als je zeer regelmatig op je hoofd krabt, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Roos op je hoofdhuid betekent niet dat je onhygiënisch bent of dat je je haar niet voldoende wast. Het kan te wijten zijn aan veel verschillende dingen, zoals het weer, je dieet en je haartype. Bijna iedereen heeft wel eens last van roos en daarom is het belangrijk om de beste anti roos shampoo te kiezen die voor jou werkt. Roos op de hoofdhuid en het haar kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. De aanwezigheid van Malassezia op je hoofdhuid is een van de belangrijkste oorzaken van roos. Malassezia voedt zich met talg en verandert ze in afvalstoffen die je hoofdhuid kunnen binnendringen en een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken.

Zoek naar de juiste ingrediënten

Het belangrijkste ingrediënt in anti roos shampoos zijn ofwel schimmelwerende middelen of keratolytische ingrediënten. De hoeveelheid Malassezia op je hoofdhuid kan worden verminderd door de hoofdhuid te behandelen met shampoos die schimmelwerende ingrediënten bevatten. Het kan zelfs helpen om Malassezia volledig kwijt te raken, waardoor de hoofdhuid kan herstellen en weer in goede staat kan terugkeren. Het wordt ook aanbevolen om te zoeken naar anti roos shampoos met keratolytische middelen zoals salicylzuren. Dit kan helpen om klontjes droge huid kwijt te raken. Keratolytische middelen behandelen de eerste tekenen van roos, terwijl schimmeldodende ingrediënten de onderliggende oorzaak van roos kunnen behandelen. Deze ingrediënten kunnen je dus helpen om voorgoed van roos af te komen.

Tips om roos te voorkomen

Een simpele wasbeurt en inzepen van je haar en hoofdhuid met anti roos shampoo is niet voldoende om roos uit te roeien en te voorkomen. De meeste producten zullen je vertellen om een ​​grondige hoofdhuidmassage te doen. Zorg er ook voor dat je haar nat is voordat je de anti roos shampoo op de hoofdhuid aanbrengt. Masseer het vervolgens goed in op je hoofdhuid. Je kunt ook een hoofdhuidborstel gebruiken voor een meer rustgevende massage. Sommige shampoos raden aan om het product vijf minuten in te laten werken voor een optimaal effect. Vergeet niet goed uit te spoelen. Zoek naar een product dat vrij is van parabenen en sulfaten zoals de shampoos van www.shampoobars.nl. Shampoos zonder parabenen en sulfaten zijn mild voor de hoofdhuid en kunnen bovendien helpen om je haar gevoed en gezond te houden.