Greenfashionqueen
Image default
Gezondheid

Hoe moet je leven met hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is iets wat erg veel voorkomt in de wereld waar wij vandaag de dag in leven. Er wordt door onderzoekers beweerd dat ongeveer 15 tot 20 procent van de mensen zichzelf zal herkennen in de kenmerken van hoogsensitiviteit. Dit komt er op neer dat 1 op de 5 mensen een hoogsensitief persoon is en behoefte zal hebben aan coaching hsp. De kans is groot dat jij ook iemand bent die zichzelf als hoogsensitief persoon beschouwd. Als je er achter komt dat jij een hoogsensitief persoon bent, dan zul jij je ongetwijfeld afvragen hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

 

Omgaan met hoogsensitiviteit

Hier ben je aan het juiste adres om meer te leren over hoe je het beste met hoogsensitiviteit om kunt gaan. De belangrijkste tip hierbij is om jezelf als hoogsensitief persoon te accepteren. Er zijn mensen die heel erg tegen hoogsensitiviteit willen gaan vechten wanneer ze er achter komen dat ze aan deze kenmerken voldoen. Echter, dit is een strijd die iemand veel energie zal kosten, maar eigenlijk maar weinig oplevert. Hoogsensitiviteit is namelijk iets wat bij iemands persoonlijkheid hoort. Het is beter om je persoonlijkheid te accepteren hoe het is dan er tegen te vechten.

 

Hulp bij de omgang

Gelukkig hoef je als hoogsensitief persoon niet helemaal op eigen houtje te ontdekken hoe je met de hoogsensitiviteit moet omgaan. Er zijn mensen speciaal opgeleid om jou te kunnen ondersteunen bij het leven met hoogsensitiviteit. Een voorbeeld van zo’n persoon is een hoogsensitief coach. Een coach kan iemand met hoogsensitiviteit helpen om meer inzicht te krijgen. Samen met de coach kan de hoogsensitieve persoon ontdekken wat de invloed is van de hoogsensitiviteit in zijn of haar persoonlijke leven. Daarnaast kan de coach nuttige tips geven die het leven met hoogsensitiviteit gemakkelijker kunnen maken.

 

Positieve kanten inzien

Je kunt het leven met hoogsensitiviteit voor jezelf makkelijker maken door je voornamelijk te richten op de positieve dingen die je hoogsensitiviteit met zich meebrengt. Wanneer je je namelijk richt op negatieve aspecten, dan zal dit alleen maar negatieve energie met zich meebrengen. Een positieve kant van hoogsensitiviteit kan bijvoorbeeld zijn dat mensen goed met jou kunnen praten. Hoogsensitiviteit kan er namelijk voor zorgen dat jij de gevoelens en gedachten van andere mensen goed kunt aanvoelen en hier rekening mee kunt houden. Deze vaardigheden zorgen ervoor dat jij de mensen in je omgeving een luisterend oor kunt bieden en een goede vriend kunt zijn.

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/