Greenfashionqueen
Image default
Winkelen

Hoe kun je je schoen kleur matchen met je broek?

De kleding van een man wordt beoordeeld vanaf zijn schoenen. De kleur van de schoenen is het eerste dat iemands mening beïnvloedt. Tegenwoordig draag je misschien lage Greve schoenen met een spijkerbroek en sportschoenen of een pak. Net zoals de rest van de herenkleding zijn schoenen minder formeel geworden. Kleur coördinatie is echter belangrijk om jezelf goed uit te drukken.  Het gemakkelijkste en moeilijkste deel van je ’s ochtends aankleden, net als met al het andere in je kast, is de kleuren combineren. Draag bijvoorbeeld zwarte schoenen met een zwarte broek of bruine schoenen met een lichtbruine chino. Volg deze tips voor zwarte en bruine schoenen.

Zwarte schoenen

Zwarte schoenen zijn de meest stijlvolle optie in elke situatie, ongeacht de categorie. Als je iets nodig hebt voor een zwarte stropdas of gewoon een formele zakelijke schoen, dan zou zwart altijd je eerste keuze moeten zijn. Ze passen echter ook goed bij grijze of antraciet kleurige pakken, vooral op meer formele werkplekken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal het combineren van zwart met blauw je gevoel voor stijl niet schaden. Blijf echter bij diepere marine kleuren in plaats van iets feestelijks, zoals koningsblauw. Casual broeken zijn moeilijker. Als je donker gekleurde chino’s gaat combineren met zwarte schoenen, gebruik dan minder formele ontwerpen. Als je het type man bent dat van kleurrijke chino’s houdt, lijkt de abrupte overstap naar zwarte schoenen misschien een beetje overdreven. Om je schoenstijl zo gekleed mogelijk te maken, hebben loafers de voorkeur boven alles met veters. Je kunt de zomen omknopen en zelfs zonder sokken je schoenen dragen.

Bruine schoenen

De meest vergevingsgezinde kleur voor schoenen is bruin. Bruine schoenen bieden karakter en voelen een beetje minder benauwd aan met andere kleding dan een zwart pak of smoking. Als je geen maatpakken draagt, zou bruin je favoriete kleur moeten zijn voor chino’s van welke kleur dan ook. Je moet echter oppassen dat alles niet te nauw aansluit. Net als bij dubbele denim, moet je minstens twee tinten verschil tussen je schoenen en je broek laten om te voorkomen dat je een onesie draagt. Donkere bruintinten passen ook goed bij indigo-denim, hoewel er ook meer verwassen tinten kunnen worden gebruikt. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden om je zwarte en bruine schoenen te combineren met andere kleding. Probeer gewoon eens een aantal combinaties uit om iets te vinden dat bij je past.