Greenfashionqueen
Image default
Particuliere dienstverlening

Hypotheekadvies in regio Utrecht: het verschil tussen een lineaire en annuïteitenhypotheek

Aan het kopen van een huis in Utrecht en omgeving hangt een behoorlijk prijskaartje en daarom sluiten de meeste mensen een hypotheek af. Er zijn verschillende soorten hypotheken en allerlei verstrekkers waar u uit kunt kiezen. Een ervaren hypotheekadviseur kan u voorzien van gepast hypotheekadvies voor woningen in regio Utrecht. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij Oscar Prent Assurantiën B.V. in Bilthoven. Niet alleen krijgt u hulp bij het vinden van een voordelige verstrekker, maar u ontvangt ook advies over de verschillende hypotheken en aanvullende kosten die bij de aankoop van een huis komen kijken. Twee populaire hypotheekvormen zijn de lineaire en annuïteitenhypotheek.

De lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaalt u iedere maand hetzelfde bedrag voor het aflossen van de hypotheek. Bij een hypotheek van dertig jaar betaalt u dus iedere maand 1/360ste deel het totale hypotheekbedrag. Hierbij moet u maandelijks rekenen met extra kosten voor de rente. U betaalt de rente over de overgebleven schuld en daarmee ligt het bedrag in de eerste maand het hoogste en wordt het steeds goedkoper. Na dertig jaar bent u volledig van de hypotheek af en heeft u minder rente betaald dan bij een annuïteitenhypotheek. Uw adviseur geeft u hypotheekadvies in regio Utrecht en legt dit in detail uit.

De annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek werkt de betaling anders dan bij een lineaire hypotheek. Bij deze hypotheek betaalt u namelijk iedere maand een vast bedrag en dat blijft iedere maand en ieder jaar gelijk. Aan het begin van de looptijd betaalt u vooral veel rente en lost u minder van de hypotheek af en later is dat precies andersom. Ook bij deze hypotheek met een looptijd van dertig jaar is het volledige bedrag na dertig jaar afbetaald, maar hier heeft u wel meer kosten aan gehad dan bij een lineaire hypotheek. Hypotheekadvies in de buurt van Utrecht zal uitwijzen dat dit de meest gekozen variant is vanwege het vaste maandelijkse bedrag.

https://opabv.nl/