Greenfashionqueen
Image default
Mode en Kleding

Kinderfietstassen kopen: voordelen & aandachtspunten

Heeft je dochter of zoon voor het eerst een eigen fiets? Of gaat je kind binnenkort, omdat het fietsen goed gaat, zelfstandig op de fiets naar school of naar de sportclub? Dan is het kopen van een fietstas voor hem of haar iets om te overwegen. Een kinderfietstas heeft namelijk meerdere voordelen. Hieronder lees je welke belangrijke pluspunten kinderfietstassen te bieden heeft. Verder geven we je enkele handige tips om op te letten als je een kinderfietstas wilt gaan kopen.

Je kind kan veilig over straat 

Goede kinderfietstassen zogen ervoor dat je kind veiliger is als het op straat fiets, bijvoorbeeld naar school of naar de sportclub. De sporttas nonchalant over het stuur gooien of over de schouder laten hangen, is met een kinderfietstas niet mee nodig. En dat betekent dat het gevaar op valpartijen en verwondingen een stuk kleiner is. En zeg nu zelf: wat extra veiligheid voor je kinderen: dat wil toch iedereen voor zijn of haar zoon of dochter?

Handig om speelgoed en spulletjes in te stoppen 

Prettig aan een kinderfietstas, en dat is natuurlijk ook het voornaamste doel van dit soort tassen, is verder dat er veel spullen in opgeborgen kunnen worden. Denk aan knuffels, boeken, speelgoed voor in de zandbank of, als je kind wat ouder is, een spelcomputer om mee te nemen naar een vriendje. 

Veel keuzemogelijkheden qua kleuren & decoraties

Het aanbod aan kinderfietstassen is vandaag de dag heel breed. Of je nu en schattige roze kinderfietstas zoekt voor je dochter van 7, of een bedrukte fietstas met een afbeelding van Mario Bros: tegenwoordig is alles mogelijk op het gebied van kinderfietstassen. Ook qua patronen, figuren en decoraties is de keuze haast oneindig. Het is zelfs mogelijk om een compleet eigen fietstas te laten ontwerpen en bedrukken, bijvoorbeeld met een gave vakantiefoto van je kind erop. 

Aandachtspunten als je een geschikte fietstas zoekt voor je zoon of dochter

Om de juiste keuze te maken qua kinderfietstas moet een aantal zaken in het oog worden gehouden. Ten eerste is het formaat een belangrijk iets om op te letten. Een kinderfietstas moet natuurlijk wel goed op de fiets van je kind passen. Let er daarbij op dat kinderen snel groeien en dan een andere fiets nodig hebben. Het slimste is dan ook om een fietstas te kiezen die ook op een groter formaat fiets past. Ten tweede is de kwaliteit iets om goed op te letten. Ga je voor een harde kinderfietstas van kunststof, voor zachtere materialen, voor een voordelige fietstas of betaal je liever meer voor kwaliteit? De keuze is aan jou!

Gerelateerde artikelen

Tips voor het kiezen van de juiste accessoires bij je outfit!

ZOMER SALE BIJ MANFIELD

Tips bij het kiezen van de juiste print voor een heren overhemd