Greenfashionqueen
Image default
Woningen

Ramen en deuren online

 

 

Hoe de kwaliteit van kunststof ramen te controleren.

Moderne kunststof ramen overtreffen hun houten tegenhangers van de Sovjetperiode aanzienlijk in termen van energie-efficiëntie en de kwaliteit van geprefabriceerde elementen. Het PVC-profiel heeft geen extra isolatie nodig, het is gemakkelijk te onderhouden en kan meer dan 30 jaar meegaan. Om de kwaliteit van kunststof ramen te controleren, moet u alle componenten van raamconstructies evalueren, namelijk: profiel, raam met dubbele beglazing, fittingen, kit. En zorg ervoor dat u de kwaliteit van PVC-ramen na installatie evalueert.

Controle van de kwaliteit van het raamprofiel
Kies alleen raamprofielen van bekende merken, in het bijzonder Rehau, KBE, VEKA, gemaakt volgens gepatenteerde technologieën die hun hoge kwaliteit in de praktijk bewezen hebben.

 

Hoe dilettant u ook bent bij het kiezen van PVC-ramen, zichtbare gebreken op het plastic oppervlak van het profiel zullen met het blote oog waarneembaar zijn. Ruwheid, uitstulpingen en deuken, ongelijke kleur – dit alles duidt op een overtreding van de regels van het productieproces en kan ook de reden zijn voor het gebruik van goedkope materialen. Er mogen geen scheuren of delaminatie van de laminerende coating zijn en als dergelijke defecten nog steeds aanwezig zijn, betekent dit dat de kunststof raamconstructies zijn beschadigd tijdens montage of transport.

Aarzel niet om de verkoper om het DIN EN ISO 9001-certificaat te vragen, dat getuigt van de kwaliteit van het PVC-profiel. Het kan geen kwaad om de profielsnede te bekijken, die minimaal 3 luchtkamers moet bevatten.

Gewetenloze verkopers van kunststof ramen kunnen zelfs besparen op interne versteviging. Het metalen frame geeft de structuur stijfheid, waardoor vervorming tijdens het gebruik wordt geëlimineerd. U kunt de aanwezigheid van wapening controleren met een magneet die aan het profiel moet worden bevestigd.

Waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van een raamprofiel?

Hoogwaardige kunststof ramen voldoen aan de volgende parameters:

1. De bekleding onder de glaseenheid is minimaal 2-3 mm breder dan deze.

2. Mock-opening 3-0,5 ± 1 mm

3. Op plaatsen met hoeklasverbindingen mag er geen groot hoogteverschil zijn (≤0,3 mm).

4. De sponningspeling (spleet) tussen vleugel en kozijn bedraagt ​​12 mm.

5. Het verschil in de lengtes van de diagonalen van de gelaste raamkozijnen is niet groter dan 2 mm (voor een profiel met een zijde van niet meer dan 1400 mm).

6. De minimale afmeting van de afwateringsgaten in het sponninggebied is 5 × 20 mm, in het kozijn en de vleugels – 5 × 10 mm.

Er zijn veel meer criteria om de kwaliteit van profielsystemen te beoordelen, maar het zal voor een eenvoudige leek vrij moeilijk zijn om de terminologie te begrijpen.

Beoordeling van de kwaliteit van een raam met dubbele beglazing in kunststof ramen

Als u de mogelijkheid heeft om de transparantie en dikte van glas in een glazen eenheid te meten met behulp van speciale apparaten, doe het dan! De transparantie moet uniform zijn en de afstanden tot de honingglazen moeten hetzelfde zijn.

Zelfs microscheuren op het glas in kunststof ramen zijn niet toegestaan, omdat deze in de kou groter kunnen worden.

Hoe kan ik de “energiebesparende” status van een glazen unit controleren? Om dit te doen, moet je er een vlam van een aansteker of kaars naar toe brengen en goed kijken naar de weerkaatsing van het vuur in het glas. De aanwezigheid van een uitgesproken blauwe of rode tint geeft aan dat er stof op het glas zit.

De juiste keuze voor dubbele beglazing

1) In woonruimten wordt aanbevolen om kunststof ramen te installeren met dubbele beglazing met twee kamers, met een glasdikte van minimaal 4 mm.

2) Als veiligheid niet het laatste is voor jou, dan is het beter om een ​​PVC-profiel te bestellen met een triplex raam met dubbele beglazing. Het is duurzamer en houdt bovendien ultraviolet licht effectiever vast.

3) De ramen van sommige appartementen kunnen op de zuidzijde (zonzijde) zijn gericht, waardoor de kamer vaak te warm is. De zonnestralen kunnen planten en meubels beschadigen. Om de schadelijke effecten van ultraviolette straling te voorkomen, bestelt u een glazen eenheid met een spiegelafwerking of gelakt glas.

Belangrijk: de glazen eenheid kan aan de buitenkant beslaan, maar het optreden van condensdruppels in de kamers is onaanvaardbaar.

Controle van de kwaliteit van fittingen in kunststof ramen

Als we het hebben over Duitse technologie, ontstaan ​​er allereerst associaties van hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor de armaturen van Duitse en Oostenrijkse merken die worden gebruikt in kunststof ramen, zoals Siegenia, Roto en Maco.

En dus mogen de fittingen niet van plastic zijn. Vergrendelingselementen zijn gemaakt van roestvrij en hooggelegeerd staal.

De raamvleugel moet soepel opengaan, zonder piepen en zonder inspanning. Armaturen van slechte kwaliteit zullen piepen, doorzakken van de vleugels veroorzaken, waardoor de mechanismen vaak moeten worden aangepast.

U hoeft niet bang te zijn om de prestaties van een kunststof raam na de installatie te controleren. Overmatige tact is hier niet op zijn plaats, omdat je geld hebt betaald in de hoop een product van hoge kwaliteit te krijgen.

Controle van de kwaliteit van afdichtingen in kunststof ramen

Afdichtende elastiekjes geven het kunststof raam een ​​perfecte dichtheid. Ze zijn gemaakt van rubber, polymeren, siliconen; in zwarte, grijze en witte kleuren.

Na verloop van tijd elke, zelfs de hoogste kwaliteit afdichtmiddelb, scheurt of verliest zijn elasticiteit, maar dit zou over minstens 5 jaar moeten gebeuren. Maar in het stadium van het kopen van ramen zouden dergelijke defecten niet mogen zijn. Let ook niet op de voegen van de afdichtingsgom, alles moet zorgvuldig worden gedaan, zonder belachelijke overlappingen.

Beoordeling van de kwaliteit van PVC-ramen na plaatsing

 

Hoe hoogwaardig het PVC-raam ook is, overtreding van de regels voor de installatie ervan zal tot problemen leiden, wat de financiële toestand van de koper zal beïnvloeden.

Ten eerste moeten alle meetwerkzaamheden worden toevertrouwd aan de medewerkers van het raambedrijf, temeer daar deze dienst gratis is.

Ten tweede, wanneer de PVC-ramen zijn geïnstalleerd, plaatst u een stuk papier tussen de vleugel en het frame en trekt u eraan. Het mag niet gemakkelijk uitrekken. Soms treedt er een grote opening op vanwege het feit dat de vleugel niet in de wintermodus is gezet. Richt de aandacht van de tovenaar in ieder geval op dit probleem van kunststof ramen dat is ontstaan ​​na installatie.

Ten derde, na het installeren van het PVC-raam, opent en sluit u het raam meerdere keren. Het proces zou slechts met weinig moeite moeten gepaard gaan. Als de hendel te strak draait, vraag dan de installateur om de hardware aan te passen. U kunt ook de verticale structuur van de raamstructuur bekijken. Open hiervoor de vleugel en zorg ervoor dat deze niet spontaan sluit / opent.

Nu weet u hoe u de kwaliteit van kunststof ramen kunt controleren, zodat u geen geld weggooit!

 

Ramen en deuren online

Ramen Plaatsen Kostprijs

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/