Greenfashionqueen
Image default
Hobby en vrije tijd

Trouwring uitzoeken? Hierbij een aantal tips!

Hoewel het iets kleins is, is uw trouwring iets dat veel aandacht vereist, aangezien u deze de rest van uw leven wilt dragen. Of u nu een traditionele ring wilt of iets uniekers, in deze blog leest u een aantal handige tips voor het uitzoeken van de perfecte trouwringen in Harderwijk.

 

Let op het type materiaal

Het kiezen van het materiaal voor uw trouwring is een goede plek om te beginnen. Er zijn talloze materialen beschikbaar, allemaal met verschillende eigenschappen en stijlen waardoor de ene meer geschikt is dan de andere.

Geel goud is een goede keuze voor traditionele bruiden en aanstaande bruidegoms. Over het algemeen is 22-karaats goud te zacht om elke dag te dragen, dus overweeg om een trouwring van 18kt, 14kt of 9kt te kopen. Deze ringen worden gecombineerd met sterkere metalen en passen beter bij de eisen van het dagelijks leven.

Trouwringen van witgoud worden vaak gebruikt om hun uiterlijk te versterken. Hoewel deze beplating naar verwachting na verloop van tijd zal slijten, kan deze gemakkelijk opnieuw worden aangebracht en uw trouwring er zo goed als nieuw laten uitzien.

Deze trouwringen worden steeds populairder bij moderne stellen.

Platina is een witgekleurde metaal en is extreem sterk en is goed bestand tegen dagelijkse slijtage. Het is zeldzamer dan goud en veel duurder, maar een platina trouwring gaat voor altijd mee, ongemerkt.

 

De vorm van de trouwring

Nadat u het materiaal heeft gekozen, moet u overwegen of deze nieuwe trouwring een aanvulling zal zijn op uw verlovingsring. Beide ringen worden de rest van uw leven naast elkaar gedragen, dus het is belangrijk dat ze goed bij elkaar passen. U hebt misschien nog nooit nagedacht over het profiel van de ring, maar u zult subtiele verschillen gaan zien als je de stijlen naast elkaar vergelijkt. 

Uiteraard kan de juwelier in Harderwijk u uitstekend adviseren en denkt graag met u mee