Greenfashionqueen
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van laminaatvloeren

Bij het overwegen van welk type vloeren te kopen, bieden laminaten een aantal voordelen ten opzichte van hout. De voordelen zijn dat laminaat minder kost, makkelijker te installeren is en waterbestendig is. Ontdek hier de voordelen van laminaten en waarom ze vandaag zo populair zijn! Als je nog steeds niet zeker weet of je dit soort vloeren moet kopen, lees dan gauw verder voor meer informatie. 

 

Ruim assortiment aan soorten

Laminaatvloeren komen voor in verschillende soorten en modellen. Zo heb je bijvoorbeeld visgraat laminaat, marmer laminaat, klik laminaat en pvc laminaat. Elke soort heeft verschillende eigenschappen wat ze uniek maakt. Kijk eens naar de verschillende soorten om te kijken of er iets voor jou tussen zit!

 

Waterafstotend

Wil je een nieuwe vloer in huis leggen? Kijk dan eens naar de waterdichte laminaatvloeren die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Dit soort vloeren zijn erg makkelijk te reinigen en te onderhouden. Met een stofzuiger en een vochtige dweil ben je zo klaar met de schoonmaak van de vloer. Daarnaast zijn waterdichte laminaatvloeren ook erg goedkoop. Dit soort vloeren zijn veel makkelijker en goedkoper te installeren dan houten vloeren bijvoorbeeld. 

Makkelijk te installeren

Wanneer je op zoek bent naar een gemakkelijk te installeren laminaatvloeren, moet je rekening houden met de grootte van de ruimte. Verwarm de kamer voordat je begint met de installatie. Volg vervolgens de installatie -instructies van de fabrikanten zorgvuldig! De meeste laminaatvloeren zijn eenvoudig te leggen, maar sommige typen vereisen specifieke technieken voor het leggen van de vloer. Nadat je de lengte van de eerste rij hebt gemeten en gemarkeerd, kun je met de tweede rij starten door het uiteinde van de eerste plank te zagen. Hierbij moet je opletten dat je ongeveer 30 cm ruimte tussen de platen achterlaat. Zorg ervoor dat de tong van de plank in de groef van de gestapelde rij gaat. Deze stap is essentieel bij het leggen van de tweede rij planken. Zorg ervoor dat de planken zijn verbonden met een klik.

Tips voor de aanschaf van laminaat

Een andere tip voor het vinden van betaalbare laminaatvloeren is om te overwegen wanneer je het wilt aanschaffen. Prijzen kunnen nogal variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar dat je besluit om een nieuwe vloer te kopen. In de herfst, vóór de feestdagen, kunnen de prijzen voor nieuwe vloeren stijgen. Na het vakantieseizoen zullen de prijzen lager zijn en zijn aannemers niet zo druk. Kijk bijvoorbeeld eens tijdens de lente- en zomerdagen voor betere prijzen! Op zoek naar een laminaatvloer? Bij Bebo Parket kun je terecht voor veel soorten vloeren!

https://www.beboparket.nl/