Greenfashionqueen
Image default
Aanbiedingen

Wat is de beste drinkfles voor een hond?

Wat is de beste drinkfles voor een hond?

De beste hondenwaterfles bezit een combinatie van waardevolle eigenschappen. Sommige hondenwaterflessen zijn ontworpen voor verschillende doeleinden. Als u een waterfles wilt om mee te nemen voor een wandeling of zelfs voor autoritten met uw harige vriend, dan is de beste keuze lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken.

Als u daarentegen een waterfles wilt voor in de bench van uw hond, is het een goed idee om een drinkfles te overwegen met stevige clips of andere bevestigingen. De drinkfles die u kiest moet een watercapaciteit hebben die past bij de drinkgewoonten van uw hond. Het kiezen van een geschikte drinkfles, gemaakt van veilige materialen, kan de gezondheid van uw hond ten goede komen.

Belangrijke punten:

  • Een hondenwaterfles kan vele doelen dienen, of hij nu in de bench van uw hond staat, of draagbaar is om ervoor te zorgen dat uw hond voldoende vocht binnenkrijgt tijdens autoritten en wandelingen.
  • Gewone plastic waterflessen zijn meestal goedkoop en gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen gevoelig zijn voor BPA-verontreinigingen. Er zijn hondenwaterflessen op de markt die BPA-vrij zijn om dat probleem tegen te gaan.
  • Sommige waterflessen zijn ontworpen om zowel de hond als de eigenaar gehydrateerd te houden tijdens lange wandelingen.

Hoe kiest u de juiste watercapaciteit voor uw hond?

De watercapaciteit van de drinkfles van een hond is zeker een kenmerk om te overwegen. Over het algemeen heeft een hond voor elk pond lichaamsgewicht een ons water per dag nodig. Een hond van 20 pond heeft dus ongeveer 20 ons water per dag nodig. Iemand met een hond van 20 pond doet er verstandig aan een hondenbidon te kiezen met een watercapaciteit van minstens 20 ons. Natuurlijk zijn er nog andere dingen om rekening mee te houden.

Een wandeling of het uitlaten van een hond op een zeer warme dag betekent dat de hond meer dorst zal hebben dan normaal. Dus, voor een hond van 20 pond, moet een eigenaar misschien de drinkfles bijvullen (of een tweede meenemen) om ervoor te zorgen dat de hond voldoende vocht binnenkrijgt.

Vaak gestelde vragen

Hoe gebruik je een draagbare hondenbidon?

Elke draagbare hondenbidon werkt enigszins anders. In sommige hoeft u alleen maar te knijpen of te kantelen, andere moet u echt losschroeven en in een bak gieten. Sommige hebben een ingebouwde kom, andere niet.

Kunnen honden op plastic waterflessen kauwen?

Nee, honden mogen niet op plastic waterflessen kauwen. De kans bestaat dat de dop eraf gaat en dat ze die inslikken, of dat ze stukjes plastic afbreken die scherp kunnen zijn en hun bek en darmen kunnen beschadigen.

Moet je de fles vullen met kraanwater of flessenwater?

Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Maar als u voor kraanwater kiest, moet je dat filteren, indien mogelijk, ervoor zorgt dat uw hond water van de hoogst mogelijke kwaliteit krijgt. (Of zoek een drinkfles met een ingebouwde filter).

Hoe kun je een hond leren uit een waterfles te drinken?

Dat kan een uitdaging zijn, vooral voor honden met een grotere en/of langere tong die niet in de fles past. Dat is waar draagbare hondenwaterflessen met ingebouwde kommen of dispensers van pas komen, want deze zijn zo ontworpen dat honden er gemakkelijk en natuurlijk uit kunnen drinken.

 Ga naar happy animal voor hondenproducten!