Greenfashionqueen
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een gemiddelde verlovingsring prijs?

Bij elk huwelijksaanzoek hoort een mooie verlovingsring. Maar wat kost zo’n ring eigenlijk?

Gemiddelde kostprijs

De gemiddelde verlovingsring prijs ligt tussen 500 en 1000 euro. Voor een goedkoop exemplaar in 14 kt goud met één diamantje betaal je natuurlijk minder dan een exclusieve ring in 18 kt met meerdere edelstenen. Prijzen kunnen dus sterk variëren. Toch is dit een goede maatstaf.

Zijn er ook duurdere verlovingsringen? Zeker en vast. Dat kan omwille van twee redenen: 1) het gebruik van exclusieve diamanten, of 2) de merknaam waarvoor je betaalt. Daarnaast zijn er ook een aantal mooie goedkope verlovingsringen te vinden, bijvoorbeeld een sobere ring in zilver zonder diamant. 

Twee maanden loon?

Volgens een urban myth moet je twee maanden loon betalen voor een verlovingsring. Maar dat is helemaal niet waar. Dit concept werd namelijk uitgedokterd door de marketing afdeling van De Beers, de grootste diamandhandelaar ter wereld. Om hun verkoop te stimuleren stuurden ze dit idee de wereld in. Met succes. 

Aan deze regel hoef je jezelf helemaal niet te houden. Je bepaalt tenslotte zelf welk budget je in een verlovingsring wil investeren. Jezelf financieel pijn doen om toch maar een exclusieve ring te kopen is sowieso een slecht idee.

Verlovingsring trends

Nu je alles weet over de kostprijs, bekijken we nog enkele trends in de huwelijkswereld op het vlak van verlovingsringen:

  • Tegenwoordig is wit goud, met haar prachtige champagnekleur, helemaal in
  • Naast de klassieke solitaire ring worden ringen met meerdere steentjes populairder
  • Steeds meer koppeltjes kopen trouwringen in dezelfde stijl als de verlovingsring
  • Ruwe, organische ontwerpen zijn trending

Inspiratie

Verlovingsring in goud kopen? Bij Wim Meeussen in Antwerpen vind je een ruime collectie met een unieke vormgeving. Ook voor maatwerk kan je bij hem terecht. Je vindt zijn juwelierszaak op het volgende adres:

Wijngaardstraat 11
2000 Antwerpen