Greenfashionqueen
Image default
Aanbiedingen

Welke kleding collecties kan ik verwachten bij een groothandel? – Groothandel kleding

Welke kleding collecties kan ik verwachten bij een groothandel? – Groothandel kleding

Wie houdt er nu niet van lekker shoppen? En dan het liefste de nieuwste en meest trendy kleding? Wij in ieder geval wel! Maar hoe kopen eigenaren van kledingwinkels en/of -webshops nu hun kleding in? En welke kleding collecties kan je verwachten bij een groothandel? Lees snel verder en ontdek alles omtrent de kledingcollecties van een groothandel!

 

Grote merken

De meeste grote merken hebben twee collecties per jaar! Een spring/summer en een autumn/winter collectie. Deze collecties kunnen binnen bepaalde datums worden ingekocht en worden later geleverd bij retailers. Bij kleinere merken kun je meer collecties per jaar verwachten. Ook bij Yehwang hebben we meerdere collecties per jaar. Het voordeel hiervan is dat je een aantal keer per jaar je collecties kan aanvullen. Hierdoor kun jij jouw klanten meerdere keren per jaar verrassen met iets nieuws!

 

Boetiekjes

Een andere optie voor groothandels is om meerdere keren per jaar een nieuwe collectie te lanceren. De groothandel kan er dan voor kiezen om, zoals bij de grote merken, vaste inkoopmomenten te hanteren. Retailers kunnen dan weer binnen een bepaalde periode inkopen doen en ontvangen later de goederen. Een andere mogelijkheid, deze wordt steeds vaker gehanteerd, is dat kleding het hele jaar door kan worden ingekocht. Deze kleding kan zowel fysiek als via een webshop worden besteld en wordt dan binnen enkele werkdagen verzonden of kan men meteen meenemen. 

 

Minimale afnames

Bij het inkopen van kleding wordt vaak met minimale afname of minimale orderwaardes ingekocht. Hierbij geldt het dus dat er pas vanaf een bepaald bedrag kleding mag worden ingekocht. Ook is het zo dat groothandels zelf kunnen kiezen of er per stuk kleding kan worden ingekocht of dat dit in bundels moet worden gedaan. Wanneer er met bundels wordt gewerkt, werkt het zo dat je bijvoorbeeld een X aantal stuks in maat S, M en L geleverd krijgt.

Het is goed om te benadrukken dat elke groothandel kleding zijn of haar eigen manieren van kleding collecties eigen maakt, waardoor de bovenstaande punten niet voor iedere groothandel van toepassing zijn.

 

https://nl.yehwang.com/