Greenfashionqueen
Image default
Kinderen

De voordelen van loopfietsen

De voordelen van loopfietsen

De klassieke hulpmiddelen om je kinderen te leren fietsen zijn driewielers en zijwieltjes. Als je echter wilt dat je kinderen sneller leren fietsen, kun je overwegen je kleintje te trainen met een loopfiets. Deze fiets heeft geen pedalen. Het traint je kinderen om de fiets en hun lichaam in evenwicht te houden. Deze fiets trekt de aandacht van veel ouders over de hele wereld. Loopfietsen zijn ontworpen om de kinderen te helpen hun coördinatie en balans te oefenen voordat ze op een gewone fiets gaan fietsen. Dit type fiets biedt veel voordelen voor de ontwikkeling van je kinderen. Het geeft ze een gevoel van controle en wekt vertrouwen. Deze fiets ondersteunt ook verschillende ontwikkelingsgebieden zoals ruimtelijk inzicht, balans en motorische planning. Hier zijn verschillende voordelen die loopfietsen bieden.

De kinderen leren controle uitoefenen

Wat loopfietsen populair maakt onder ouders, is dat ze meer controle bieden aan kinderen. Als de kinderen fietsen met pedalen, zullen ze moeite hebben om de fiets onder controle te houden. Daarom bevestigen de ouders soms zijwieltjes aan hun fiets. Houd er echter rekening mee dat zijwieltjes je kinderen niet ondersteunen bij het leren balanceren van hun lichaam en fiets. Loopfietsen daarentegen zijn ontworpen om de kinderen te leren de fietsen te controleren en te balanceren. Ze kunnen worden gebruikt om de stabiliteit te bevorderen. Als ze op een loopfiets rijden, staan ​​hun voeten op de grond. Ze hebben dus volledige controle over de fiets. Op deze manier zijn ze veilig wanneer ze de fiets proberen te duwen. Wanneer je je kinderen helpt met het rijden op de loopfietsen, kun je nog wat spulletjes in fietstassen enkel meenemen.

Eén vaardigheid tegelijk beheersen

Wanneer je kinderen leren fietsen met pedalen, worden ze gedwongen om meerdere vaardigheden tegelijk te leren. Ze moeten leren balanceren, trappen en tegelijkertijd de fiets besturen. Voor je kinderen kan dat best lastig zijn. Als ze daarentegen op loopfietsen rijden, kunnen ze de rijvaardigheden één voor één leren. Allereerst leren ze opstappen en op het zadel zitten. Vervolgens zullen ze proberen balans te vinden. Wanneer ze de fiets met hun voeten proberen te duwen, leren ze ook hoe ze de richting van hun fiets moeten sturen. Deze fiets helpt hen om coördinatie onder de knie te krijgen. Als gevolg hiervan zullen hun vaardigheden om te fietsen toenemen. Als ze oefenen op een loopfiets, kunnen ze bijvoorbeeld een peuterrugzak dragen om water en snacks mee te nemen.

De vaardigheden en ontwikkeling stimuleren

In tegenstelling tot driewielers kunnen loopfietsen verschillende vaardigheden helpen ontwikkelen. Deze fiets helpt je ​​kinderen bijvoorbeeld bij het oefenen van motorische vaardigheden en het nemen van bochten. Ze krijgen ook ruimtelijk inzicht. Zo kunnen ze obstakels ontwijken. Deze fiets kan ook het vestibulaire systeem activeren. Ze kunnen leren hoe ze de fiets moeten balanceren en vooruit kunnen komen. Door op loopfietsen te rijden, kunnen de kinderen beenkracht opbouwen. Wanneer hun beenspieren sterker zijn geworden, kunnen ze andere mijlpalen bereiken.