Greenfashionqueen
Image default
Meubels

Ga voor groen met modieuze relaxstoelen in huis

Ga voor groen met modieuze relaxstoelen in huis

Aangezien relaxstoelen bedoeld zijn om te ontspannen, is het maar goed dat er nu zoveel opties op de markt zijn, van een draaistoel tot een sta-op-stoel. Het wordt nog beter omdat die opties er ook zijn voor wie meer rekening wil houden met de planeet. Als je bedenkt hoeveel tijd de meeste mensen thuis in hun stoel doorbrengen, is het logisch dat veel mensen bij het maken van hun keuze rekening willen houden met de impact van de stoel op het milieu. Hieronder volgen enkele overwegingen waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van een modieuze en milieuvriendelijke relaxfauteuil.

Overweeg welk type relaxfauteuil je wilt

Als het gaat om comfort en design, zijn er drie soorten relaxfauteuils die de meeste mensen voldoende ondersteuning en comfort bieden: schommelstoelen, fauteuils en armstoelen. De eerste twee hebben een rugleuning en kunnen achterover leunen met behulp van een hendel of handgreep die zich ergens op het frame van de stoel bevindt (in tegenstelling tot de stoel). Armstoelen hebben meestal geen mogelijkheid om achterover te leunen, maar bieden meestal meer rugsteun dan schommelstoelen of fauteuils. Er zijn echter ook enkele armstoelen die kunnen worden versteld voor meer comfort. Bovendien hebben rockers een meer casual uitstraling dan fauteuils, terwijl fauteuils meer op klassieke meubels lijken. Wat je impact op het milieu betreft, zijn schommelstoelen en armstoelen minder belastend voor materialen en hulpbronnen dan fauteuils. Als deze drie soorten relaxfauteuils niet voldoende zijn om aan je behoeften te voldoen, wil je misschien een sta op stoel kiezen. Dit soort stoel kan worden gekanteld, zodat het gemakkelijker is voor degenen die op de stoel willen zitten en op willen staan. Hierdoor is dit type stoel zeer comfortabel voor ouderen.

Overweeg de stijl

Stijl is de sleutel bij het kiezen van een relaxstoel voor in huis. Je wilt er zeker van zijn dat je een stoel kiest die er aantrekkelijk uitziet in je omgeving, of deze nu modern of traditioneel is. In dit geval kun je de stijl kiezen die past bij het interieur van je huis. Wordt het interieur van je huis gedomineerd door moderne en minimalistische designs, dan past een moderne relaxfauteuil bij het interieur en vice versa.

Denk aan de materialen

Materiaal is ook een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een relaxfauteuil voor in huis. Je moet je bewust zijn van wat voor soort materialen er in de stoel worden gebruikt en hoe ze worden gemaakt. Sommige materialen zijn hout, metaal, leer en plastic, maar je moet ervoor zorgen dat je iets kiest dat jarenlang meegaat en dat van hoge kwaliteit is om te voorkomen dat je door de jaren heen meerdere keren meubels moet kopen.

Overweeg de oorsprong en de milieuvriendelijkheid ervan

Oorsprong is een andere factor om te overwegen bij het kiezen van een relaxfauteuil voor in huis. Als je een milieuvriendelijke kijk op het leven hebt, zoek dan naar stoelen die lokaal of in landen met een lagere CO2-voetafdruk dan andere zijn vervaardigd. En als dat niet het geval is, overweeg dan om producten te kopen die zijn gemaakt van duurzame producten zoals gerecycled hout of gerecyclede kunststoffen, omdat ze minder energie verbruiken dan nieuwe grondstoffen.