Greenfashionqueen
Image default
Groothandel

Lees hier wat u kunt doen als uw rolluikmotor kapot is

De rolluikmotor bevindt zich in de holle as van de bovenkant van het rolluik. Deze motor zorgt ervoor dat het rolluikmateriaal op de as gerold wordt wanneer u het rolluik wilt openen en dat het gecontroleerd naar beneden komt en goed in elkaar schuift als u het rolluik dicht doet. Als een elektrisch rolluik niet meer werkt, is er meestal iets mis met deze motor. U kunt in de webshop van Shadowparts terecht om in dat geval nieuwe onderdelen te bestellen.

Een nieuwe rolluikmotor selecteren

De variatie in rolluikmotoren heeft vooral te maken met het gewicht van verschillende rolluiken. De pvc-rolluiken die vaak voor woonhuizen gebruikt worden zijn veel lichter dan stevige rolluiken die geplaatst worden voor de etalage of ingang van een winkel. Uiteraard moet de motor van een zwaarder rolluik over meer kracht beschikken. Bij Shadowparts hebben ze de modellen van bekende merken op voorraad. Ze geven passend technisch advies zodat u de juiste rolluikmotor, of bandopwinder in geval van een handbediend rolluik, bestelt.

Verschillende opties om te overwegen

Als uw rolluikmotor kapot is, dan kunt u eerst overwegen of de rest van het rolluik nog in goede staat verkeert. Als het rolluik roest, of verbogen is, kan het meer kracht van de motor vragen en soms is het dan verstandiger om het hele rolluik te vervangen. Ook kunt u overwegen of het nodig is dat het rolluik automatisch werkt. Een handmatig rolluik heeft een bandopwinder in plaats van een motor. Dit eenvoudige systeem is makkelijk te installeren en kan zonder problemen vervangen worden.

Ontvang hulp bij uw keuze

Als u niet goed weet wat u met uw kapotte rolluik moet doen, dan kunt u altijd advies vragen bij Shadowparts. De experts van dit bedrijf gaan graag met u in gesprek om te bepalen wat de beste oplossing is, zoals een nieuwe bandopwinder of rolluikmotor voor uw rolluik. Als u bij hen iets bestelt dan heeft u de onderdelen twee werkdagen later al in huis, zodat uw probleem binnen no-time verholpen is. Dat is nog eens aangenaam!