Greenfashionqueen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een slim systeem om aanrijdingen met overstekend wild te voorkomen

Dieren zoals herten, reeën en zwijnen migreren veel om op zoek te gaan naar het beste plekje. Er zijn tegenwoordig veel wegen die de natuurgebieden van deze dieren doorkruisen. Hierdoor ontstaan er veel ongelukken met overstekend wild. Om deze aanrijdingen te verminderen en te voorkomen, heeft Prowild een slim systeem ontwikkeld dat werkt voor mens en dier. Het wildwaarschuwingssysteem zorgt er namelijk voor dat het overstekend wild wordt begeleid naar een oversteekplaats. Hiernaast worden er waarschuwingsborden voor automobilisten ingezet om signalen af te geven dat ze moeten opletten en zachter moeten gaan rijden.

Hart voor de natuur en mens  

Prowild is een organisatie gespecialiseerd in het beheersen van locaties en situaties waar mens en dier elkaar tegenkomen. Door middel van een wilddetectiesysteem wordt leed bij mens en dier afgenomen en het bevordert de biodiversiteit. Naast persoonlijk en dierlijk leed is er ook enorm veel financiële en maatschappelijke schade. Het wildwaarschuwingssysteem van deze organisatie zorgt voor een betaalbare optie om ongelukken te verminderen. Hierdoor wordt er dus veel geld bespaard, zoals het wegblijven van ziektekosten en kosten van hulpdiensten. In ruim drie jaar wordt de aanleg van het systeem zich alweer terugverdiend, waardoor het een zeer goede en effectief systeem is.

Ontdek maatwerk bij specifieke situaties

Het wilddetectiesysteem kan op alle wegen worden aangelegd waar overstekend wild een probleem is. Hierbij kunt u denken aan regionale en provinciale wegen, waar een ecoduct niet kosteneffectief is. Er wordt bij elke toepassing gekeken naar de specifieke situatie. Bij een 100 km/h weg worden er naast waarschuwingsborden ook voorwaarschuwingsborden geplaatst om het verkeer alvast af te remmen naar 70 km/h. Bij wegen waar geen netvoeding mogelijk is, kan het systeem draaien op zonnepanelen of als een hybride-opstelling. Zowel voor heuvelachtige terreinen als voor langere wegtrajecten zijn er speciaal ontwikkelde sensoren om het overstekend wild goed te kunnen detecteren. De organisatie is zeer flexibel en denkt graag mee over maatwerkoplossingen bij specifieke situaties.

https://www.prowild.net/