Greenfashionqueen
Image default
Bedrijven

De beste zonnepanelen

Natuurlijk zoekt u naar alleen de beste zonnepanelen om op die manier een zo hoog mogelijk rendement te halen. Talloze organisaties buigen zich elk jaar weer over de vraag wat nou de beste zonnepanelen zijn. Vaak echter gaat het ook om de juiste combinatie, die van zonnepanelen en omvormers met name.

Bij zonnepanelen horen de beste omvormers

Feenstra ziet alle test en de resultaten en op basis daarvan worden de beste zonnepanelen geselecteerd. Bij die zonnepanelen zoekt u vervolgens de juiste omvormers. Omvormers maken van gelijkstroom wisselstroom en daardoor is de opgewekte elektriciteit ook daadwerkelijk te gebruiken en kan het eventueel teruggeleverd worden aan het netwerk. Idealiter gaat het dus om het beste pakket dat u kiest, een pakket dat bestaat uit (uiteraard) zonnepanelen met rendement, een efficiënte en betrouwbare omvormer en een degelijke kabel zonder enig knelpunt. Belangrijk is verder om de installatie van de zonnepanelen en de omvormers aan specialisten over te laten. Alleen dan weet u dat de zonnepanelen op de enige juiste wijze worden geïnstalleerd. Wat het pakket betreft; het is goed te weten dat de omvormer minder lang meegaat afgezet tegen de zonnepanelen. Als u goede zonnepanelen hebt gekocht, dan kunt u daar een kwart eeuw plezier aan beleven. Omvormers daarentegen, gaan vaak tussen de tien en twaalf jaar mee. Daarna dienen ze vervangen te worden.

Gelijkstroom is in ons land amper te gebruiken

Vaak worden in de discussie over de beste zonnepanelen de omvormers vergeten. Vreemd, omdat die het door de zonnepanelen opgewekte vermogen omzetten naar door iedereen te gebruiken stroom. Zonder omvormers kunt u er minder mee en is terug levering ook al geen optie. De zonnepanelen zorgen er voor dat het licht dat de zon levert opgevangen wordt. De gelijkstroom die dat oplevert, is in ons land amper toepasbaar. Door het inzetten van de beste omvormers is de opgewekte stroom van de panelen wel te gebruiken. In feite dient u zonnepanelen en omvormers dan ook in een adem uit te spreken.

Rendement, betrouwbaarheid en het bekende TUV-keurmerk belangrijk bij de keuze die u maakt

De beste zonnepanelen? Let bij de aankoop van zonnepanelen in elk geval op het rendement en check de mate van betrouwbaarheid. De beste zonnepanelen zijn bovendien door specialisten geïnstalleerd en beschikken in elk geval over het TUV-keurmerk. Dit keurmerk krijgen zonnepanelen waarvan onderzocht is dat er gedurende de eerste tien jaren van de zonnepanelen geen product fouten ontstaan.