Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

5 tips om je trage laptop sneller te maken

Na jaren intensief gebruikt te zijn is je laptop traag geworden. Natuurlijk wil je daar zo snel mogelijk iets aan doen. Daarom geven we je in dit artikel een vijftal tips waarmee je zelf je laptop op een eenvoudige manier kunt versnellen. Heb je al die manieren geprobeerd, maar blijft je computer traag? Neem dan contact op met een reparatiebedrijf bij jou in de buurt. De specialisten daar zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je laptop weer als nieuw wordt en snelheid terugkrijgt.

Tip 1: onnodige software verwijderen

We zeggen wel dat een laptop trager wordt, maar eigenlijk is het niet de laptop die trager wordt, maar de programma’s die erop draaien. Logisch dus dat jouw laptop automatisch sneller wordt als je onnodige software verwijdert. Onnodige software is software die op je laptop is geïnstalleerd, maar eigenlijk niet gebruikt wordt. Onnodige software kun je verwijderen door eerst naar het configuratiescherm te gaan en dan naar ‘Programma’s toevoegen en verwijderen’. Wees hier wel voorzichtig mee. Als je een programma wil verwijderen, maar niet goed weet waar het voor gebruikt wordt, laat het dan vooral staan.

Tip 2: ongewenste software en virussen verwijderen

Ongewenste software, ook wel malware genoemd, maakt je laptop ook trager en is belastend. Door ongewenste software van je laptop te verwijderen, wordt deze ontlast en dus (weer) sneller. Je kunt malware verwijderen met behulp van hulpprogramma’s als ‘Msconfig’ of ‘Regedit’. Daarnaast is het belangrijk je laptop virusvrij te houden. Dit doe je door je laptop regelmatig te scannen met behulp van een virusscanner die up-to-date is.

 

Tip 3: de harde schijf opruimen en defragmenteren

Je kunt ook voorkomen dat je laptop trager wordt door de harde schijf op te ruimen en deze te defragmenteren. Doe je dit regelmatig, dan duurt dit meestal ook niet zo lang.

Tip 4: het aantal programma’s dat automatisch opstart verminderen

Sommige programma’s die automatisch opstarten bij het aanzetten van je laptop, gebruik je bijna nooit. Als je weet welke dat zijn, kun je ervoor zorgen dat deze programma’s niet meteen gaan draaien. En wil je deze programma’s wel een keer gebruiken? Dan kun je ze altijd nog handmatig opstarten. Je kunt op een veilige manier voorkomen dat niet vaak gebruikte programma’s opstarten door ze uit te schakelen via de ‘systeemconfiguratie’. De ‘systeemconfiguratie’ is op te starten met het commando ‘Msconfig’.

Tip 5: een betrouwbaar programma gebruiken om je laptop te versnellen

Er zijn allerlei programma’s te vinden waarmee een trage laptop te versnellen is. Als je voor een van die programma’s kiest, let er dan op dat dit betrouwbaar is. Om zeker te weten dat een programma betrouwbaar is, kun je natuurlijk gebruikmaken van Google. Maar om het je wat eenvoudiger te maken: een voorbeeld van een programma dat je met een gerust hart kunt gebruiken is ‘Simple System Tweaker’.

Is je laptop nog steeds traag en is het probleem dus nog niet opgelost? Laat je hem dan door een deskundige bekijken, denk aan macbook reparatie Rotterdam.

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/apple-reparatie-rotterdam/