Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Leerverf op alcoholbasis of op waterbasis?

Het maakt niet uit of je een nieuw voorwerp van leer gaat maken of een oud product wil herstellen. Wanneer je instructies volgt voor het leer verven kun je hier al erg snel klaar mee zijn. Als er duidelijk is hoe je leer moet verven, kun je gemakkelijk zelf de kleur van een leren voorwerp aanpassen. Het is belangrijk dat je er wel rekening mee moet houden dat elk stuk leer anders is en het resultaat op verschillende stukken leer er dus anders uit kan komen te zien.

De eerste methode is om leerverf van de winkel te gebruiken. Op deze manier kun je het leer erg gemakkelijk verven en kun je bepaalde kleuren gebruiken. De leerverf is vaak in verschillende kleuren beschikbaar en is meestal ook niet erg duur. Ook is het erg gemakkelijk in gebruik en krijg je er altijd een gebruiksaanwijzing bij.

Bij veel merken van leerverf, zoals Angelus leerverf, krijg je een middeltje mee om het leer mee voor te behandelen. Ook krijg je de verf zelf natuurlijk en een middeltje waarmee je het leer af kan werken. Dit laatste middeltje zorgt ervoor dat het leer zal gaan glanzen en zorgt bovendien voor een bescherming van het leer. Het is belangrijk om eerst de instructies te lezen voor het merk leerverf die je uiteindelijk uit hebt gekozen. Er kan een keuze gemaakt worden tussen verf op alcoholbasis en verf op waterbasis.

Let wel op dat bij leerverf op alcoholbasis het leer nogal stijf kan worden, terwijl bij leerverf op waterbasis het leer soepel en zacht gemaakt wordt. Ook geeft de leerverf op alcoholbasis vaak af op kleding of andere materialen waar het leer mee in aanraking zal komen. De leerverf op waterbasis geeft een minder sterke kleur aan het leer. Ook is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de kleur op opgedroogd leer er iets anders uit zal zijn dan dat er op de fles van het leerverf aangegeven staat. Wat je het beste kunt doen is dan ook voorbeelden zoeken van leer die geverfd is met de leerverf die jij gaat kopen, zodat je de uiteindelijke kleur eerst kan zien.

https://www.leerverfshop.nl/