Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Actief leren spelen

De meeste kinderen zijn creatief en hebben een grote fantasie. Maar ze hebben wel de ruimte en mogelijkheid nodig om deze karaktereigenschappen te laten ontwikkelen. Hiervoor moeten ze leren om actief te spelen. Dus niet uren filmpjes kijken op een tablet of spelletjes doen op een telefoon, maar zelfstandig spelen. Dit begint al bij baby’s. In plaats van een filmpje op te zetten, kun je ze beter een knuffelbeer of een paar houten blokjes geven. Baby’s leren door dingen te zien, te proeven en te voelen. Natuurlijk kunt u altijd met uw baby spelen, dit is ook goed voor de sociale interactie. Maar geef u kind ook de tijd om zelfstandig de wereld te ontdekken.

 

Hoe ouder kinderen worden, hoe minder hun ouders hoeven te helpen met spelen. Vooral tijdens de leeftijden vier tot zes jaar kunnen kinderen volledig zelfstandig spelen. Toezicht is hier nog wel heel belangrijk, aangezien deze leeftijdsgroep nog geen gevaar herkent. Een weg oversteken of naar een andere buurt gaan, kunnen kinderen zeker nog niet alleen. Maar spelletjes doen met vriendjes en vriendinnetjes dicht bij huis kan wel. Een zandbak kopen is een makkelijke manier om kinderen dichtbij te houden, maar wel stimuleren om actief te spelen. Als ouders hoef je niet bovenop je kind te zitten, zolang je maar een oogje in het zeil houdt.

 

Bij actief leren spelen is een veilige omgeving van groot belang. Daarom is het opstellen van regels een slim idee. Regels over hoe ver kind van huis mag gaan en bij wie ze kunnen aanbellen als er iets aan de hand is. Deze afspraken hangen af van de leeftijd en de zelfstandigheid van het kind. Zo rijpen meisjes sneller dan jongens en zijn ze dus eerder zelfstandig.

 

Voor grotere kinderen is het sociale aspect van groot belang. Buitenspeelgoed is daarvoor zeer geschikt. Daarnaast zijn spelletjes als tikkertje of voetbal ook favoriet.

https://www.buitenspeelgoed.nl/