Greenfashionqueen
Image default
Beauty en verzorging

De effecten van gistpuistjes

Elke huidaandoening is vervelend en dat geldt ook voor gistpuistjes. Maar net zoals bij acne hebben gistpuisten wel degelijk een effect op je gevoel. Waar je in de meeste gevallen van acne of puistjes wel wat kunt doen tegen het effect ervan en je op die manier toch een gave huid kunt krijgen, lijkt dat met gistpuistjes maar niet te lukken. Dat is ook logisch want de middelen die je gebruikt tegen puistjes gaan namelijk uit van een ander principe. Hier lees je alles over gistpuistjes. Het belangrijkste om te weten is wel dat gistpuistjes veroorzaakt worden door gist en niet zoals bij acne door een bacterie.

Wat zijn gistpuistjes eigenlijk?

Om dit uit te leggen is het belangrijk dat je eerst weet waar gistpuistjes voorkomen. Hoewel iedereen er last van kan hebben, lijkt het toch vooral iets wat zichtbaar is bij jongeren. Bij de haarlijn en langs de kaaklijn zie je deze kleine bultjes het vaakst. Het is ook moeilijk om onderscheid te maken tussen acne en gistpuistjes omdat ze qua locatie vaak op dezelfde plek voorkomen en qua uiterlijk weinig van elkaar verschillen. Het beste verschil is te zien als je wat langer er last van hebt want bij acne komt er een wit plekje en kan je deze uitknijpen en bij de gistpuistjes niet.

Waar komen ze vandaan?

De wetenschap is op dit punt niet echt duidelijk. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor ze kunnen ontstaan maar zeker is in ieder geval dat de temperatuur een invloed heeft op de ontwikkeling. Door de warmte wat je soms krijgt door knellende kleding te dragen, is gist in staat om zich te ontwikkelen en daarmee de kans op gistpuistjes te vergroten. Het feit dat je misschien denkt gist is wel logisch maar in principe heeft elke huid te maken met gist die op de huid zit. Gist is namelijk een eencellig organisme. Door gebruik van bijvoorbeeld een vettige crème of door warmte kan dit gist zich vermeerderen en is de balans verstoort waardoor je last kan krijgen van gistpuistjes.

Huidverzorging

Met de juiste huidverzorging kan je veel van deze problemen voorkomen. Als je geen vettige crème gebruikt maar regelmatig een crème gebruikt die de balans van de gisten in orde houdt, is een deel van de problemen al opgelost. Daarnaast is het ook verstandig om geen knellende kleding te dragen. Want in die omgeving gedijt de gist ook uitstekend. Lees hier meer over huidverzorging en hoe je daarmee andere huidproblemen kan voorkomen of hoe je er op een juiste manier mee om kan gaan. Uiteindelijk is het zo dat het effect wat een mooie huid kan hebben op je zelfvertrouwen en uitstraling vaak al kan beginnen met de juiste huidverzorging.

 

https://www.dr-jetskeultee.nl/