Greenfashionqueen
Image default
Beauty en verzorging

Hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel zit?

Hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel zit?

Sommige dagen worden we wakker met een gevoel van ontevredenheid over wat we in de spiegel zien. Voor sommigen van ons kan ontevredenheid over het lichaam zelfs een constant gevoel zijn waar we gewoon mee hebben leren leven. Door de jaren heen heb ik in mijn spiegel gekeken en veel verschillende versies van mezelf gezien, sommige vond ik mooi en andere haatte ik. Het is hard, hard werken om een neutrale plaats te bereiken of een plaats waar je van jezelf houdt en jezelf accepteert zoals je bent. Hier zijn wat technieken die me helpen als ik me negatief begin te voelen over mijn lichaam:

 

Luister goed naar jezelf

Als ik merk dat ik me slecht voel over mijn lichaam, neem ik meteen een time-out. Als ik in de buurt van andere mensen ben, excuseer ik me misschien om naar het toilet te gaan of ga ik naar een andere kamer. Ik moet alleen zijn om naar mezelf te luisteren. Naar onszelf luisteren, vooral naar onze hartslag, helpt ons om ons beter in ons vel te voelen. Vivien Ainley, een promovendus neurowetenschappen aan Royal Holloway, University of London, was co-auteur van een onderzoek dat concludeerde dat mensen die hun hart kunnen horen, zichzelf minder snel als een object zien. “Als mensen in staat zijn in hun lichaam te staan en hun lichaam te voelen, hebben ze een goed gevoel van wat er in henzelf gebeurt, en zullen ze zichzelf minder snel objectiveren.”

 

Vertel jezelf wat je leuk vind aan jezelf

Als ik hyper gefocust ben op mijn uiterlijk en wat ik er niet leuk aan vind, sluit ik vaak mijn ogen en ratel ik alle dingen op die ik leuk vind aan mezelf. Denise Martz, Ph.D., een klinisch gezondheidspsycholoog en professor aan de Appalachian State University in North Carolina, raadt aan om specifiek te kijken naar de dingen die je leuk vindt aan je lichaam. “Het kan geweldig haar zijn, geweldige nagels, hoe goed die prothese lingerie je staat, een geweldig gebit.” Dit is niet gemakkelijk als je alles wat je in de spiegel ziet wilt haten, maar je kunt iets vinden.

 

Kijk met een andere blik in de spiegel

Als je je lichaamsbeeld probeert te verbeteren, zegt Lori Osachy, hoofdtherapeut van The Body Image Counseling Center in Jacksonville, Fla, “Het doel is om je hersenen te hertrainen hoe ze positief over je spiegelbeeld en je lichaam kunnen denken.” Dat betekent dat je moet stoppen met de dagelijkse kritiek op je spiegelbeeld en in plaats daarvan moet leren hoe je met waardering in de spiegel kunt kijken. Makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Mijn methode is om te glimlachen en mezelf een kus te blazen als ik langs een spiegel loop. Dit domme gebaar geeft me het gevoel dat ik gezien en geliefd ben, en de speelsheid ervan geeft me meteen een goed humeur. Robyn Silverman, PhD, lichaamsbeeld expert en auteur, stelt voor om positieve notities op je spiegel te plakken die je dagelijks herinneren aan je geweldige kwaliteiten.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/hoe-kun-je-je-als-vrouw-sterk-en-mooie-voelen/