Greenfashionqueen
Image default
Beauty en verzorging

Wat is het verschil tussen een haartransplantatie in Turkije en in Nederland?

Als je erover denkt jouw uiterlijk te verbeteren met een haartransplantatie in Turkije, dan doe je er goed aan dit artikel te lezen. Want hoewel iedere kliniek zal zeggen dat de kwaliteit de beste is, zijn er verschillen. Deze verschillen zitten in de behandeling, de mogelijkheden, de garanties en de factoren die maken dat de transplantatie goed zal slagen. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de behandeling, en een haartransplantatie in Turkije is misschien door de ligging van het land al niet het beste idee. Lees verder waarom dit zo is.

Is een haartransplantatie in Turkije dezelfde behandeling als in Nederland?

Hoewel de regering van Turkije essentiële richtlijnen heeft om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, is in de optiek van veel mensen de Nederlandse zorg nog altijd beter. Daarnaast kun je in jouw eigen land beter beoordelen of iets een illegale transplantatiekliniek is of dat het een goed gecontroleerde instantie is. Voor de behandeling is het belangrijk om te begrijpen welke techniek gebruikt wordt. Zo heb je de PRP behandeling, welke door middel van een bepaalde stof je eigen haargroei kan stimuleren. Daarnaast is er de FUT, FUE of MHP behandeling. Er kan ook gekeken worden voor een combinatie van behandelingen. Kortom, goede communicatie rondom de behandeling is belangrijk. Een haartransplantatie in Turkije heeft toch een taalbarrière voor veel mensen.

Je kan niet eindeloos haartransplantaties uitvoeren

Het is goed om te weten dat bij een haartransplantatie in Turkije vaak veel haarzakjes, ofwel grafts uit je hoofdhuid getransplanteerd worden. Je hebt niet onbeperkt van deze grafts en in Nederland zijn haartransplantaties erop gericht een goede balans te vinden in grafts verplaatsen en toch voldoende laten zitten voor eventueel een tweede transplantatie op een later moment in je leven. Bij een haartransplantatie Turkije zie je wel eens dat men een goed resultaat wil en daardoor teveel haar transplanteert. Is later nog een transplantatie nodig? Dan kan dit niet meer. Ook niet wanneer je de tweede keer in Nederland bij een kliniek dit wilt doen.

Externe factoren die een haartransplantatie in Turkije niet geschikt maken

Haartransplantatie in Turkije is minder praktisch. Je mag de hoofdhuid na de behandeling niet aan UV blootstellen, iets wat in het zonnige Turkije moeilijk is. Ook een pet of muts dragen kan niet na de behandeling. Kortom, dan zijn de Nederlandse bewolkte dagen een beter moment. Hoewel een kliniek voor haartransplantatie een hoge kwaliteit zorg kan bieden, blijft nazorg ook een probleem. Doordat jij daarna weer naar Nederland gaat, kun je bij vragen of complicaties niet langsgaan. De arts die in jouw plaatselijke kliniek werkt, kan je uitnodigen na een bepaalde periode nogmaals langs te komen.

Conclusie

Het zou verstandig zijn om te kiezen voor een kliniek in Nederland met gevestigde en gerenommeerde artsen. Zo’n faciliteit zal een uitgebreide lijst van tevreden klanten hebben die bereid zijn hun ervaringen met andere klanten te delen. Ook zullen er garanties gegeven kunnen worden voor een haartransplantatie in Turkije en kun je rekenen op goede nazorg.