Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

De juiste loopbaanbegeleiding

Je werk is waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van je leven, al is het maar omdat je er toch ook vaak een groot deel van je tijd doorbrengt. Daarom is het dan ook belangrijk dat je een beetje bewust probeert om te gaan met je loopbaan. De juiste loopbaanbegeleiding kan hierbij veel uitkomst bieden en tot grote hulp zijn. Loopbaangeleiding is eigenlijk dan ook gewoon een vorm van zakelijke coaching, maar wel eentje waar waarschijnlijk iedereen profijt bij zou kunnen hebben. Lees hier meer over dit onderwerp.

Bijna iedere werkgever doet iets aan loopbaangeleiding. Zeker bij de grotere bedrijven is er vaak een aparte werknemer aanwezig die jou kan begeleiden bij je loopbaan. Het is natuurlijk bovenal ook heel belangrijk dat je zelf ook voldoende inzet toont en er voor zorgt dat je in beweging blijft. Wanneer je zelf ook gemotiveerd bent zal je je veel sneller ontwikkelen dan wanneer je daar eigenlijk geen zin in hebt. Jezelf ontwikkelen is natuurlijk ook vooral voor jezelf goed. Je zult verder komen in je huidige functie maar ook wanneer je overstapt naar de volgende werkgever, kan je alle opgedane kennis meenemen en implementeren.

Sowieso is het natuurlijk altijd goed om jezelf te blijven ontwikkelen. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een POP te maken, ook wel een persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierin kan je heel duidelijk voor jezelf opschrijven wat je nog wil bereiken, waar je nu mee bezig bent maar ook zeker wat je al bereikt hebt. Het zal je zeker meer inzicht geven in je eigen kunnen en ook je eigen verbeterpunten. Stel jezelf daarom ook doelen, maar zorg er wel voor dat deze ook haalbaar zijn. Zo zijn ze realistisch genoeg om te halen en ook een uitdaging die je aankunt. Het is belangrijk jezelf uit te dagen, maar probeer ook om niet jezelf voorbij te lopen in het proces. Klik hier voor meer informatie.

http://www.carrierepoort.nl