Greenfashionqueen
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Gebruik jij al een webcam cover?

De oprichter van Facebook plakt zijn webcam af. Een voormalige directeur van de FBI zegt dat het afplakken van je webcam net zoiets is als de voordeur op slot doen. Techexperts zeggen dat het verstandig is om je webcam af te dekken. En dat doen ze niet voor niets. Hackers kunnen namelijk je webcam overnemen en zonder dat je het in de gaten hebt in je huis- of slaapkamer kijken en zo veel kwaad aanrichten.

Een webcam cover voor je computer of laptop

Nu heeft niet iedereen de computer of laptop in de huiskamer staan maar als dat wel zo is dan staat deze meestal met de achterkant naar de muur. Ruim zicht dus met een webcam! Iemand met kwade bedoelingen weet dan of er bij jou thuis wat te halen valt. En diegene weet wanneer je van huis bent zodat hij/zij kan toeslaan.

En vergeet niet dat zaken anders voorgesteld kunnen worden dan dat ze werkelijk zijn waardoor beelden van jouw gehackte webcam schadelijke gevolgen kunnen hebben.

Wanneer jouw computer of laptop in de slaapkamer staat is een webcam cover zeker nodig. Want beelden terwijl jij je om staat te kleden wil je natuurlijk niet terugzien op internet.

Het is eenvoudig

Natuurlijk is er enige kennis nodig om een webcam te hacken maar zeer moeilijk is het ook niet. Er zijn tal van programma’s waarmee webcams gehackt kunnen worden, dat je webcam overgenomen wordt is dus een reëel risico.

Zorgen dat er via jouw webcam niets te zien is kan in twee eenvoudige stappen. De eerste stap is het zoveel mogelijk voorkomen dat je webcam gehackt wordt. Dit doe je door de software op je computer of laptop up-to-date te houden. De tweede stap is de webcam fysiek afschermen met een webcam cover. En dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij Webcam covers heb je voor een paar euro al een webcam cover.

Niet alleen een webcam cover voor je computer of laptop

Naast het afdekken van de webcam van je computer of laptop is het raadzaam om ook de camera van je tablet en smartphone af te dekken met een webcam cover.

Bekijk het assortiment webcam covers: https://webcamcovers.nl/.